Alpaslan binanın kamunun elinden çıkmasına ve olası yıkım kararlarına engel olunması için verdikleri çabaların karşılık bulduğunu vurguladı
 
Kent merkezinde yer alan ve Özelleştirme İdaresi tarafından yeniden ihaleye çıkarılan, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın 35 milyon TL bedelle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kalması memnuniyet yarattı. 
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı H. İbrahim Alpaslan, mimari özellikleriyle bir kent değeri olan Tarihi Elektrik Fabrikası’nın  çağdaş bir restorasyonla kamuya kazandırılması yolundaki çabalarının karşılık bulduğunu belirtti.


 
YARIŞMA BAŞLATTIK
Alpaslan, "Yapının kamunun elinden çıkmasına ve olası yıkım kararlarına karşı restore edilerek kent hayatına kamusal bir işlevle katılmasını talep etmiştik  ve uzun süredir mücadele ediyorduk. Şimdi bu sonucu ilk adım olarak görüyoruz” diye konuştu.  
Alpaslan,  Mimarlar Odası İzmir Şubesi ‘nin elektrik fabrikası için ‘İzmir Elektrik Fabrikası Ne Olmak İster?’ başlıklı ulusal öğrenci fikir proje yarışması başlattığını da hatırlatarak “Umarız bundan sonraki süreçte  gençlerin  hayallerini de göz önüne alarak  bina çağdaş bir restorasyonla, İzmir’in kültür ve sanat hayatına değer katacak projeye dönüştürülür” dedi. 
Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin genç mimarlara yönelik açtığı Elektrik Fabrikası fikir projesi yarışması sonuçları ise 15 Mayıs 2019’da açıklanacak.