GÜNDEME BAKIŞ – 2014’ten bu yana Aliağa Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP’li Serkan Acar, Gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı. Aliağa’da sadece iş yapmaya odaklandığını anlatan Başkan Acar, “7 yıldır hayallerimiz, hedeflerimiz var. Hep birlikte Aliağa’yı daha iyi noktaya getirmek için çalışıyoruz. Aliağa önemli bir sanayi ve liman şehri. Bunun üzerine eğitimi, kültürü, sağlığı sanatı nasıl katarız diye çabalıyoruz.  Aliağa hep birlikte dünya şehri yapmak istiyoruz. Böyle bir hayalimiz var. Dünya şehri olabilmek için sadece sanayi ve liman şehri olarak anılmak yetmiyor. Sağlığından, sporundan, turizminden tüm alanlarda tüm seviyelerde çok iyi seviyeye gelmeniz gerekiyor. İlçemizi tüm alanları çok iyi seviyeye getirmek sanayi şehri vasfının önüne geçirmek istiyoruz. Tüm stratejimiz ve projemiz bu doğrultuda gidiyor” dedi.

SLOGAN: AZ LAF ÇOK İŞ!

 “Az laf çok iş” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şunları söyledi:

“Siyasette pek çok polemikler yaşanabilir. Bunun bir sonu olmalı. Evet tartışalım ama icraat ta gerekiyor. Konuşmayı bir kenara bırakıp iş odaklanmanın daha doğru olduğu kanaatindeyim. İlk dönemimizde her gün yeni bir itham, iddia konusu ortaya çıkıyordu. Biz de baktık sabah-öğlen-akşam bunlara cevap vermek zaman kaybı. Bu şehrin de kaybedecek zamanı yok. Az konuşalım çok iş yapalım mantığı ile hareket ediyoruz. Bu düsturla çalışıyoruz”

CHP’LİLERİN DE OYUNU ALIYORUM

İzmir’de MHP’li tek belediye başkan olmanın kendisini için büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu ifade eden  Acar, partinin üretken belediyecilik anlayışını en işi şekilde gösterme çabasında olduğunu vurguladı. Acar, “İnşallah layıkıyla yapıyoruzdur. Aliağa’da particiliği belediyecilik anlamında bırakıp hepimiz Aliağa için odaklandık. CHP’lilerin oylarını alıyorum ki seçiliyorum. Aliağa’da çok parti konuşulmaz. Aliağa konuşulur. Konu sadece proje yapmak değil. Aliağa’da hemşerilerim geleceğe yönelik umutlarını kazandı. Bir hedef koydu kendisine. Aliağa en iyi şehir olmak istiyor. Beklentiler fazlalaştı. Umudumuzu kaybettiğimiz zaman duranlaşıyorsunuz. Köylerimizde dahil çok büyük beklenti ve proje talepleri var. Aliağa’nın dünya kenti olacağına yönelik inanç halkımızda var. 2014’te gelen talepler çöp konteyneri idi şimdi çok daha fazlası isteniyordu. Bu bizim arzu ettiğimiz seviye. Bir belediye olarak halkın senden ne istiyorsan onu yapıyorsun. Biz de daha çok çalışıyoruz” dedi.

NE YAPACAĞIMIZI VE NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

Başkan Acar, 2014’ten önce ilçedeki sosyal hayatın zayıf olduğunu, bununla ilgili projeleri hayata geçirdikçe sosyal hayatın canlandığını belirterek, “Sosyal alanlar yarattık. İzmir’e gidilen değil, gelinen Aliağa hedefimiz vardı. Son 2-3 yıldır İzmirliler Aliağa’ya gelmeye başladı. Aliağalılar da burada kaldı. Deprem sonrası talep gören ilçelerin başındayız. Gayrimenkul fiyatları da çok arttı. Ciddi bir talep var. Çevre yolunun faaliyete geçmesi avantaj oldu. İzmir-Aliağa 25 dakikaya düştü. Aliağa bir otel havasındaydı. İzmir’de vaktini geçirmek isteyen bir yapı vardı ama şimdi ev sahipliği yapıyor. Ne yapacağımızı ve ne yaptığımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BEKLENTİM GÖREVİNİ YAPMASI PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRMESİ

Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Acar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Aliağa Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Blediyesi’ni ayırmak mümkün değil. İkisi de bizim. Biz sahiplenme duygusu ile hareket ederiz. Kesinlikle İBB’ye destek olma boyutunda kalırız. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Makama saygımız sonsuzdur. Üzerimize ne düşüyorsa İzmir’de adına yapmaya hazırız. Her şeyde yüzde 100 mutabakat şansı yok. Fikirler başka başka olabilir. Bunlar da konuşarak çözülebilir. Şuana kadar çok büyük sorun yaşamadık, aramızda çok büyük çelişkili konu olmadı. Hayallerimizi anlattık. Sunumlarımızı yaptık. Büyükşehir’den Aliağa ile ilgili yatırımların bizim beklentilerimize cevap vermesini, gayretlerini görmek isteriz. Onun da belki süresi vardır. Şakran’ın alt yapı, kanalizasyon sorunu var. 7 yılda bir yere kadar gelindi. Bizim uğraş verdiğimiz bir konu. Bizim yetkimizde olan bir konu değil. Şimdi projesi hazırlanıyor. Hızlanmak lazım. 7 yıl beklememek lazım bir beldenin alt yapısıyla ilgili…Otopark sorunumuz var. O konuda gerekenleri anlattık. Büyekşihir’den beklentim görevini yapması, projelerini gerçekleştirmesi”

DEVAM ETME ARZUM VAR

‘Bir sonraki yerel seçimde aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna Acar, şöyle yanıt

“Odaklandığımız tek konu bu süre zarfında halkımızın güvenip verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmak, verilen sorumluluğun altından kalkabilmek Tabi devam etme arzumuz var. Onu zaman gösterecek” diye konuştu.

Acar, adının zaman zaman cumhur ittifakı Büyükşehir adayı geçmesiyle ilgili olarak, “O benim vereceğim bir karar değil. Karar mercileri bellidir. Ben şu anda sadece Aliağaya odaklandım” dedi.