Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kesin hesap görüşmelerine yönelik açıklamada bulundu. Birçok ilçe belediye başkanının kesin hesap görüşmelerinde Aliağa Belediyesi'ni örnek göstermesini de değerlendiren Acar, "Bizim meclisimizde güzel bir uyum var, meclis toplantısı gerçekleşti, kesin hesapların da meclis gündeminde değerlendirmesi yapıldı. Aliağa'mız nasıl her geçen gün gelişiyorsa ekonomik anlamda da gelişmesi devam ediyor. Bütçemiz de kesin hesabımız da onaylandı. Aliağa Belediyesi'nin örnek gösterilmesi, memnuniyet verici, şahsım adına almadım ben bunu, Aliağa'dan aldım. Aliağa adına memnuniyet verici bunlar, Aliağa'nın örnek gösterilmesi açıkçası Aliağa halkıyla bizim birlikte arzu ettiğimiz bir şey. İnşallah her alanda Aliağa'mız iyi örnekler teşkil edecektir" dedi. 

"YATIRIM BÜTÇEMİZ YÜZDE 63"
Aliağa Belediyesi'ni devraldığında yatırım bütçesinin yüzde 7'lerde olduğunu kaydeden Acar, yatırım bütçesinin bu yıl yüzde 63'lere çıktığını ve artmaya devam edeceğini belirterek, "Bizim yatırım bütçemiz yüzde 63'lere tekabül etti. Bu da belediyemiz açısından iyi bir gelişme, çünkü 2013 yılında yatırım bütçemiz yüzde 7'lerdeydi, oradan yüzde 63'lere gelmek mevcut koşullarda çok iyi bir gelişme, bunu daha çok artırmak için çalışmalarımızın daha iyisini yapmak adında çalışıyoruz, daha iyisi de başaracağız. Personel giderleri hesaplama yönteminde aslında bir önceki yılın bütçe gerçekleşeni baz alınıyor hukuksal açıdan ama bu yıl gerçekleşen bütçesine baktığımızda yüzde 22'lere düştü personel giderimiz. Mevzuatsal açıdan bakarsanız da 2020 yılı bütçesinin gerçekleşeni baz alındığı için yüzde 34'lerde görüldü ama reel olarak yüzde 22'lerde" ifadelerini kullandı. 

"BÜYÜKŞEHİR'E EN BÜYÜK PAYI ALİAĞA VERİYOR AMA EN AZ YATIRIMI ALIYOR"
MHP'li Başkan Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Bizim talebimiz, devletin kendi tercihleriyle yaptığı yatırımlar. İzmir 40 vergi veriyor, 1 yatırım alıyor oranı, bizim açımızdan değişmesi gereken bir durum" açıklamasını ve CHP'li İlçe Belediye Başkanlarının "Türkiye Belediyeler Birliği ve Bakanlıklar Cumhur İttifakı Belediyelerini kayırıyor" sitemini de değerlendirerek, "Yatırımlarda bir kayırmacılık yaşandığını düşünmüyorum. Neticede İzmir'e hükümetimiz tarafından ciddi yatırımlar yapılıyor. Çevreyolu yatırımı var, bu yatırımdan Aliağa, Menemen, Bornova gibi birçok ilçe faydalandı. Bu tür yatırımlar şehir bazlı yatırımlardır. Bugün şehir hastanesi sadece Bayraklı'ya değil İzmir'e yapılıyor. Hükümetimizin ben İzmir açısından elinden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ancak Tunç (Soyer) Bey'in ilçe bazlı yatırımlar açıklamasında gördük ki; Büyükşehir Belediyesi en az yatırımı Aliağa'ya yapmış. İzmir Büyükşehir'in bütçesine ekonomik olarak en fazla katkı sağlayan Aliağa'dır ama ilan ettiği yatırım meblağlarında da en az payı Aliağa almıştır. Bence burayı çözersek yapacağımız eleştirilerde hak sahibi olabiliriz" diye konuştu. 

"BİZ BÜYÜKŞEHİR'İN EVLADI DEĞİLİZ"
"Neden en az yatırım Aliağa'ya yapılıyor. Bazı Cumhur İttifakı Belediye Başkanları 'Büyükşehir bize üvey evlat muamelesi yapıyor' diyor, siz de böyle mi düşünüyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Acar, "Bilmiyorum onu Büyükşehir Belediye Başkanına sormak lazım. Biz verilen desteği hiçbir zaman geri çevirmedik. Biz Büyükşehir'e evlat değiliz en başında o yüzden üvey ya da öz kavramına girmeye gerek yok. Biz Aliağa Belediyesi'yiz onlar da Büyükşehir Belediyesi. Herkesin görevi var, herkes görev ve sorumluluklarını yerine getirirse bir sorun, sıkıntı olması. Kimse kimsenin evladı değil. Biz kendimizi Büyükşehir'e evlat olarak görmüyoruz" dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR'İN ASFALT ARACINI ALİAĞA'DA HİÇ GÖRMEDİK"
Acar, CHP'li belediye başkanlarının yollar ve asfalt ile ilgili şikayetlerinin ve Başkan Soyer'in "3 aya kadar bu sorunu çözeceğiz" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, "Biz asfaltımızı yaklaşık 7 yıldır kendimiz yapıyoruz. Bizim Büyükşehir'den böyle bir talebimiz hiç olmadı, tabi yapmak isterlerse engel de olmayız. Kendilerinin de herhalde Aliağa'da asfalt ihtiyacı olduğu yönünde bir kanaatleri yok. Biz Aliağa'da Büyükşehir'in asfalt aracını hiç görmedik, yok Aliağa'da. Tunç Bey demek ki bir analiz yaptı, 3 ayda çözeceğine göre İzmir'de ne kadar asfalt sorunu var, kaç kilometre asfalt yapacak bunların hesaplamasını yaptı ki 3 ayda çözebileceğini düşünüyor. İnşallah 3 ayda çözülecek miktarda asfalt sorunu vardır" ifadelerini kullandı. 

"BU MİLLETİN EVLADIYIM"
Yapılan anketlerde oy oranı yüksek çıkan, genel seçimlerde HDP'ye ve CHP'ye oy veren mahallelerden yerel seçimlerde oy alan MHP'li Acar, "Ben belediye başkanıyım, hizmet götürürken A partili, B partili diye ayrım yapamam. Ben Aliağa'nın bütününe hizmet götürürüm. Götürdüğümüz hizmet noktasında demek ki vatandaşımız memnun ki hangi partili olursa olsun destek veriyor. Biz yerel yöneticiyiz. Aliağa'nın sorun, sıkıntılarıyla ilgileniriz. İnsanların belediyeden beklentisi yaşadığı mahalledeki koşulların iyileştirmesidir, biz iyi hizmet veriyoruz ki, vatandaşımız da bizden aldığı hizmetten memnun ki, bu durum da anketlere yansıyor. Ben Aliağa vatandaşının oyunu alıyorum, kim hangi partili diye bakmıyorum, partisel bir çalışma yerelde olmaz. Ben vatandaşla  iletişim halinde olmayı seviyorum. Ben hep bu milletin bir evladı olarak gördüm kendimi, milletin ne düşündüğü noktasında bir şey diyemem. Onlarla oturmayı, kalkmayı, gelmeyi, gitmeyi seviyorum. Onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Onlar ya da bizler de değil bu, aslında biz'iz! Biz bir aileyiz, ben bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutluyum. Onlar da mutlu ki biz burada mutlu bir şekilde yaşıyoruz" diye konuştu.