DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşlara seslendi. Babacan, özetle şunları söyledi:

“ARTIK ‘205 MİLYAR DOLAR NEREDE?’ DİYE SORACAĞIZ”

“Geçen sene bu zamanlar 8 lira olan dolar kuru bugün çıkmış 18 liraya. 8 liradan 18 liraya çıkmış. A’dan Z’ye bu ülkede her şeye zam geldi. Bunun da asıl sebebi bu hükümetin döviz kurunu patlatması. Başka bir şey değil. Merkez Bankası’nda döviz de bırakmadılar. Hiç acımadan arka kapıdan cayır cayır sattılar. Hani Merkez Bankası’nın kayıp 130 milyar dolar vardı, meşhur… 2019’dan 2020’ye kadar daha pandemi başlamadan satmaya başlamışlardı onu. Çok sonradan gördük. Baktık ki para yok. Nerede, baktık ki arka kapıdan satmışlar. Yetmedi gittiler 60 milyar dolarlık swapla borç aldılar. Kapı kapı dolaştılar biliyorsunuz takip ettiniz. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün finansörü olmakla suçladıkları Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiler burada devlet töreni ile karşıladılar… Niye acaba para gelecek mi diye. Peki gelen parayı ne yaptılar? Swapla gelen 60 milyar dolar ne oldu? Arka kapıdan onu da boşalttılar. 130 milyar dolar üzerine bu senenin başından itibaren 75 milyar dolar daha sattılar tam 205 milyar dolar eritildi. Gizli saklı yapıyorlar, arka kapıdan yapıyorlar… Biz diyoruz ki; artık 130 milyar dolar nerede diye sormayacağız, ‘205 milyar dolar nerede?’ diye soracağız. Bizim dönemimizde de Merkez Bankası döviz satışı yaptı. Bizim dönemde topu topu 8 milyar dolar satıldı. Onu da Merkez Bankası ilan etmiştir. Artık soru; ‘Nerede bu milletin alın teri, nerede bu 205 milyar dolar? Nerede gençlerin hayali? Siz arka kapıdan 205 milyar doları tüketirseniz, gençlerin okuldaki en önemli ihtiyacı olan laptop alacak parası olurdu değil mi? Bugün okulu kazanıyorlar, kaydolamıyorlar.

“YARININ TÜRKİYE’SİNDE TAM DEMOKRASİNİN RÜZGÂRINI ESTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin değişiminde DEVA Partisi asli aktör olacak. Bu değişimin kazananı kim olacak? Kazanan; bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler olacak. Kazanan evladına harçlık veremediği için sessizce ağlayan analar olacak. Tarlasına gübre atamayan çiftçimiz olacak. Kazanan siftah yapamayan, elektrik faturasını ödeyemeyen, evine çorba götüremeyen esnafımız olacak. Kazanan tüm Türkiye olacak. Yarının Türkiye’sinde tam demokrasinin rüzgârını estireceğiz. Demokrasiyle birlikte hukuk kazanacak, hukuk devleti kazanacak. Böylece devlette yuvalanmış çeteler de bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklar. Hak yerini bulacak.

“GENÇLER İŞ BULMAKTA SIKINTI YAŞAMAYACAK”

Ülkemizi 6 ayda ekonomik kriz ortamından çıkaracağız. İktidarımızın en geç 2. yılında enflasyonu tek haneli seviyeye indireceğiz. Ülkemizi, bölgemizin en güçlü ekonomisi yapacağız. Bu değişimle kazanan işsizler olacak. Bölgemizin en güçlü ekonomisini kurduğumuzda gençler de iş bulmakta sıkıntı yaşamayacak. Yatırımların önünü açacağız.

“HER SENE 100 BİN KONUT YAPACAKLARDI, NOLDU?”

Üç buçuk yıldır Elazığ’ın deprem konutu sorununu çözemeyenler çıkmış konut projesi açıklıyor. Yapamazlar. Tamamen göz boyama bunlar. 2019’da açıklamışlardı, her sene 100 bin tane konut yapacağız dediler. Davulla, zurnayla açıkladılar, ne oldu? 2020, 2021, 2022 geçti… Şimdi yeniden konut projesi açıklıyorlar. Taksit taksit ödeyeceksin ama memur maaşına ne kadar zam gelirse taksiti o kadar artıracağım diyorlar. Ne anladın o işten.

“TÜRKİYE’DE BİZDEN BAŞKA İKİ KRİZ ÇÖZMÜŞ HİÇBİR EKİP YOK”

Türkiye’de bizden, ekibimizden başka iki kriz çözmüş hiçbir ekip yok. Konuşmak kolay. Lafa gelince kolay. Diyor ki, arkadaş ben iyi sıva ustasıyım. Hangi binayı sıvadın? Yok. Diyor ki, ben iyi kalıp ustasıyım. Hangi binada kalıp çaktın? Yok. Sıva, kalıp ustası yaptığı işi gösterir, değil mi? Şu anda ekonomiyi çözeceğim diye ortada dolaşanlar hangi krizi çözmüşler? Gelsinler bir anlatsınlar biz de öğrenelim. Lafla olmaz, daha önce ne yaptın onu anlat. Onun için biz DEVA Partisi’ni kurduk, bunun için yola çıktık. Bu ülkede bizden başka hiçbir ekibin kriz çözme tecrübesi olmadığı için biz yeni bir yol açtık. İnşallah bunu biz çözeceğiz, göreceksiniz. Hep beraber dürüst ve ehil kadrolarla çözeceğiz.

“BOL KESEDEN VAATLE VATANDAŞIMIZIN KARŞISINA ÇIKMIYORUZ”

Seçimlerin ardından yepyeni bir sayfa açacağız. Her alandaki sorunları nasıl çözeceğimizi adım adım hesaplıyoruz. Öyle bol keseden vaatle vatandaşımızın karşısına çıkmıyoruz. Çalışıyoruz, hesaplıyoruz, sonra ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu yüzden yarının Türkiye’sinin mimarları bizler olacağız.”