Halime ERDOĞAN / GÜNDEM BAKIŞ  - Serbest bırakılan Serdar Aksoy’un eşi Dilek Aksoy, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Sonunda adalet yerini buldu, mutluyum, eşimi almak için cezaevine gideceğiz. Adalet yerini buldukça süreci sizler de izleyip göreceksiniz. Eşimin yanındayım her zaman, onunla birlikteyim. Hiçbir sorunumuz yok, göreve devam edeceğine inanıyorum” dedi.

KİMLERİN NELER YAPTIĞINI ORTAYA KOYACAĞIZ
Serdar Aksoy’un avukatı Bilge Özer, tahliye sonrası, “Gerçek bir hukukçu gibi karar verdiler, anlattıklarımızı dinlediler. Sözümüzü kesmediler, bazı müdahaleleri oldu ama haklı müdahaleleri oldu. Mahkeme bundan sonra yürüyecek, bu tezgahı kuran kişiler tanık olarak gelip dinlendikleri zaman onların hangi düşüncelere hizmet ettiklerini, neler yaptıklarını ortaya koyacağız. açıklamasında bulundu. 

“GÖREVE İADESİ GEREKİR”
Avukat Özer, “Göreve geri iade edilmesi gerekir, göreve geri iade edilmesini talep edeceğiz. Yüzde 54 oy oranıyla seçilmiş bir başkanın görevine devam ettirilmesi o yüzde 54’e hakaret olur. Serdar Bey’i görevine iade edeceklerdir. Tutukluluk hali devam etseydi dahi başkanlığı düşmezdi. Devam etmesi gerekirdi. Serdar Bey istifa etmediğine göre başkanlığı devam edecektir. Buna İçişleri Bakanlığı’nın da normal bakacağını düşünüyoruz. Herhangi bir art niyetle hareket etmeyeceği düşüncesindeyiz. Çünkü Bakanlık, ‘Sen tutuklandın, ben seni görevden aldım’ diyebilir. Normal prosedür işledi, meclis içinden bir kişi belediye başkanvekili seçildi. Seçilmiş başkan artık serbest olduğuna göre yerine geçmesi gerekir” dedi.