İzmir'deki bir ilkokulda meydana gelen akran zorbalığı 6 yaşındaki Egemen A.'nın hayatını kararttı. Olay geçen yıl 9 Eylül'de saat 10.30'da Bayraklı Şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak İlköğretim Okulu'nda yaşandı. İddiaya göre; teneffüs saatinde okul bahçesine çıkan Çınar B. (7), bilinmeyen bir nedenle 6 yaşındaki sınıf arkadaşı Egemen A.'yı darp edip, elindeki ağaç dalını da küçük çocuğun sol gözüne batırdı. Olaydan sonra iki minik öğrenci, ders için tekrar sınıfa girdi. Öğlen saat 13.30'da ders bitimi okula oğlunu almaya giden anne Seher A, Egemen'in gözünde şişlik ve ağrı olduğunu fark etti.

AMELİYAT OLDU
Anne Seher A. apar topar çocuğunu Ege Üniversitesi Hastanesi göz kliniğine götürdü. Yapılan tetkiklerde sol gözüne cisim sokulan ve yüzde 70 görme kaybı yaşayan Egemen'in ameliyat olmazsa tamamen görme yetisini kaybedebileceği belirtildi. Ameliyata alınan Egemen A.'nın ameliyat sonrası kesin ve tedavi olmayacak şekilde yüzde 40 görme kaybı yaşadığı ve hayatı boyunca bu şekilde yaşamak zorunda kaldığı teşhisi konuldu. Oğlu Egemen'in gözündeki şişliğin nasıl olduğunu sormak için okul müdürü A.E. ve sınıf öğretmeni A.B. ile görüştüğünü anlatan anne Seher A, "Bana sınıf arkadaşı Çınar B.'nin oğlum Egemen'i dövdüğünü ve gözüne ağaç dalı soktuğunu ancak önemli bir yaralanma olmadığı için bana haber vermediklerini ve olayı kendi aralarında kapattıklarını söylediler" dedi.

HABER VERMEDİLER
Anne Seher A. sözlerini şöyle sürdürdü: Böyle bir duyarsızlık ve ihmal olabilir mi? Oğlumun hayali ileride polis olmaktı ancak bu olaydan sonra bu hayali suya düştü. Seher A. olayda ihmali bulunanlar hakkında avukatı Orhan Erturan aracılığı ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

GÖZÜNDE HASAR KALDI
AVUKAT Orhan Erturan, "Minik Egemen ameliyat olmasına rağmen şifa bulamadığı gibi, kesin ve tedavi olamayacak şekilde ömrünün sonuna kadar bu şekilde yaşayacak. Egemen yarın öbür gün ehliyet almak, askerlik ya da çocukluk hayali olan polislik mesleği yapmak isterse engelli statüsünde olacağı için maalesef birçok hayalini gerçekleştiremeyecek. Minik Egemen'in başına gelen olayda gerekli önlem ve tedbiri almayan, yani ihmali bulunan kişi ve kişilerle ilgili başlattığımız hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. (Y.ASIR)