Olay, 10 Kasım'da Tavas ilçesinin Yorga Mahallesi'nde meydana geldi. Motorlu testere tamircisi Mustafa N.'yi telefonla arayan bir kişi, "Sağlık Bakanlığı'ndan arıyorum. Koronavirüslü bir kişiyle temas ettiğiniz tespit edildi. Eşinizle birlikte acilen devlet hastanesine gidin, ücretsiz koronavirüs testi yaptırın. Doktorlar sizi hastanede bekliyorlar" dedi. Gelen telefon üzerine Mustafa N., yanına eşini de alarak Tavas Devlet Hastanesi'ne gitti. Mustafa N.'ye hastanede yapılan testin sonucu negatif çıktı, arıca kendisini arayan kişinin de bakanlık görevlisi olmadığını öğrendi.

22 BİN 285 ARAÇ GÖRÜNTÜLERDEN TEK TEK İNCELENDİ
Hastanede yapılan testten sonra mahallesine dönen Mustafa N. evinin yatak odasında içinde 150 bin TL değerinde altın ve para olan çelik kasanın çalındığını görünce jandarmayı aradı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), çelik kasa hırsızlığı olayına karışanları yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin Mustafa N.'yi koronavirüs yalanıyla kandırıp çelik kasasını çalabilmek için eşiyle birlikte hastaneye gönderdikleri belirlendi. Tavas Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekipleri, mahalle başta olmak üzere karayolu üzerindeki 113 güvenlik kamerasından 22 bin 285 aracı inceledi.

CAMİDEN ANONS YAPTIRILDI
JASAT ekipleri, olayın yaşandığı evde ve sokakta kamera kaydı bulunmaması üzerine kasa hırsızlığına karışan kişileri yakalamak için Yorga Mahalle Camii'nden anons yaptırdı. Minareden yapılan anonsta, hırsızlık olayının yaşandığı gün mahallede şüpheli kişi ya da kişiler ile araç görenlerin ekiplere ulaşması istendi. Anons üzerine camiye gelen bir görgü tanığı, mahallede yabancı kişiler ile otomobil gördüğünü söyledi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ KOMŞU ÇIKTI
Ekipler, görgü tanığının ifadesi doğrultusunda ilçenin farklı yerlerindeki kamera kayıtlarından otomobilin plakasını tespit etti. Jandarma ekipleri, şüphelileri yakalamak için 'Avcı' kod adıyla operasyon başlattı. Operasyon kapsamında şüpheliler Yücel B., Fatih T., Bayram Ç. ve Burak A. 23 Aralık'ta yakalanarak, gözaltına alındı. Fatih T.'nin, Mustafa N.'nin aynı mahallede komşusu olduğu belirlendi. Şüphelilerden birinin Mustafa N.'yi telefonla arayıp, hastaneye gönderdiği, gözaltına alınan 4 kişinin de kasanın çalınması olayına karıştığı belirlendi. Şüphelilerden Yücel B.'nin Pamukkale Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü son sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Diğer şüphelilerden Fatih T.'nin 2, Bayram Ç.'nin 6, fırın ustası Burak A.'nın ise 5 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından dün Tavas Adliyesi'ne sevk edilen 4 şüpheli, tutuklandı.

'YILANIN BAŞI EN YAKIN KOMŞUM ÇIKTI'
Denizli'nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'nde, koronavirüslü kişiyle temaslı oldukları yalanıyla hastaneye gönderildikten sonra içinde 150 bin TL bulunan çelik kasası, bir komşusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından çalınan Mustafa Narin, hala olayın şokunu yaşadığını söyledi. "Yılanın başı komşum çıktı" diyen Narin, yaşadıklarını, şöyle anlattı:

"Evindeki atölyemde motorlu testere tamirciliği yaparak geçimini sağlayan biriyim. Olay günü telefonla arayıp, kendisini Sağlık Bakanlığı yetkilisi olarak tanıtan bir kişi, koronavirüslü kişiyle temas ettiğimi, eşimle birlikte acilen hastaneye gidip test yaptırmamızı istedi. Bunun üzerine eşimi de alıp, Tavas Devlet Hastanesi'ne gittim. Aradan 1.5 saat geçtikten sonra eve döndük. Eve hırsızların girdiğini ve kasanın yerinde olmadığını görünce jandarmayı aradık. Jandarma ekipleri geldi, inceleme yaptı.  Eve giren hırsızlar kapıyı kırıp içeriye girdikten sonra kasayı battaniyeye sarıp, araçlarına yükleyip götürmüşler."

'JANDARMA VATANDAŞIN KORUYUCUSU'
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kasayı çalan kişilerin yakalanması için evine Denizli Jandarma Komutanlığı'nın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin geldiğini belirten Narin, "Gece gündüz demeden çalıştılar ve suçluları adalete teslim ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz eskiden çocuklarımızı 'jandarma geliyor' diye korkuturduk. Ama jandarma vatandaşın hamisi ve koruyucusu oldu. Çalıştılar ve kasamı çalan çeteyi yakaladılar. Benim için paranın bulunmasından ziyade suçluların yakalanması önemliydi. Çetenin başı komşumuz çıktı. Evimize 200 metre ilerisinde oturuyor. Onun olduğunu öğrenince şok olduk. Hırsızlığı yapan bu kişiler cezaları çeksinler" dedi.

CAMİDEN ANONSU MUHTAR YAPTI
Kasa hırsızlığı olayının ardından camiden anons yapan kişinin Yorga Mahallesi Muhtarı Zekeriya Taner olduğu öğrenildi. Muhtar Taner, olaydan sonra jandarma ekiplerinin geldiğini belirtip, "Kasa hırsızlığının yaşandığı bölgede kamera olmadığı için jandarma benden camiden görgü tanığı olup olmadığı öğrenmek için anons yapmamı istedi. Ben de cami hoparlörlerinden denildiği gibi anons yaptım. Sonrasında bir vatandaş gelerek yabancı bir otomobil araç gördüğünü jandarmaya anlattı. Böylelikle olay da çözüldü" diye konuştu.