GÜNDEME BAKIŞ -  ÖZEL HABER Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, CHP Gaziemir ilçe kongresinde söylediklerinin ardından Gündeme Bakış’a yaptığı özel açıklamalar kentin bir numaralı gündem maddesi oldu.

BAŞKAN ARDA ADETA İSYAN ETTİ! “VİZYONUMDA MECLİS ÜYESİNE İHALE VERMEK YOK! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

AK PARTİ GRUBU HAREKETE GEÇTİ!
Arda’nın sözlerinin ardından Gaziemir Belediyesi'nde AK Parti Grubu harekete geçti ve meclis üyeleri Uğur İnan Atmaca, Ali Gönen, Nuray Öztürk, Ejder, Enver İşinibilir imzasıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.  BAŞVURUDAKİ İFADELER
Suç duyurusunda Başkan Arda’nın sözleri delil olarak gösterildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Suç; Yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, tehdit, şantaj ve tahkikatla muayyen Bizler İzmir/Gaziemir ilçemizde Belediye Meclisinde Adalet ve Kalkınma Partisi grubunda meclis üyesi olarak görev yapmaktayız. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye başkanı seçilmesi sonrasında muhtelif zaman ve yerlerde aşağıdaki gibi beyanatlar vermiştir. Bu beyanatları gerek sosyal medyada bizzat kendisi tarafından dile getirilmiş ve gerekse medya kuruluşları vasıtasıyla gazetelerde yer almıştır. Özellikle Belediye Başkanı Halil Arda'nın bizzat kendi beyanları doğrultusunda, ortada yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, tehdit gibi birçok suçun sabit olduğu görülmektedir.  Sayın Başsavcılığınca yapılacak tahkikat neticesinde olayın ortaya çıkarılmasını talep etmekteyiz. Bu itibarla, sorumluların tespiti ile haklarında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması ve cezalandırılması için Sayın Başsavcılığınıza ihbarda bulunmak zorunda kalmış bulunmaktayız.  Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenlerle Suç ihbarımızın dikkate alınmasını, yapılacak tahkikat neticesinde olayda sorumluluğu bulunan şüphelilerin tespiti ile haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını ve neticeden tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımızla talep ederiz”

BAŞKAN ARDA'DAN BOMBA SÖZLER: 'BENDEN İHALE İSTEYEN İSİM ÇAĞLARSU! AYRICA İLÇE BAŞKANI ... HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ARDA NE DEMİŞTİ?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamada; “Benden çiçek ihalesini isteyen isim Meclis Üyesi Levent Çağlarsu. Bunu kongre salonunda da açık bir şekilde söyledi. Bir belediyenin meclis üyesine çiçek işini vermesi normal bir şey mi? Benim isyan etmem gerekmiyor mu? Buna dur demem gerekmiyor mu?” dedi. Arda, ilçedeki geri toplama işi için açık ihaleye çıktıklarını bu yolla belediyenin kasasına yıllık bir milyonun üzerinde para gireceğini belirterek, “Daha önce bu konuyla ilgili belediyenin karı olmamış. İlçe Başkanı Kasım Özkan, bu ihaleyi eski meclis Ali Kaya’ya vermemi istedi. Ben kabul etmedim” demişti.