Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı deprem konutları ücretlerini değerlendiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, “Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyat listesi bizim için, bu ekonomik koşullara bakıldığında, müteahhitlerin verdiği fiyatlar doğrultusunda değerlendirirsek eğer uygun. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Biz 3 artı 1’leri 200 bin civarında bekliyorduk. 220-260 bin civarına çekmişler, söyleyecek bir şey yok ama şu andaki ekonomik şartlar göz önünde bulundurulursa fiyatlar anormal değil. Oraya harcanan, proje alanına harcanan demirleri falan göz önünde bulundurursak oldukça uygun” diye konuştu.

“BİNALİ BEY’E TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ”

25 Kasım Perşembe günü AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile görüşme yapacak olan Haydar Özkan, “Sayın Binali Yıldırım ile elimizde olan liste doğrultusunda birinci kalemde proje alanı dışında kalan depremzedelerimizin 0 faizli 20 yıllık kredi isteği var, onu aktaracağız. İkinci kalemde ise proje alanı içinde hak sahipliği olan arkadaşlarımızın rezerv alandan hak sahipliği olması konusunu aklatacağız. Buna ilaveten KDV oranlarıyla ilgili bir sıkıntı var. KDV oranını Cumhurbaşkanımız inşaatlarda yüzde 1’e düşürmüştü. Yüzde 17’lik bölümü şu anda müteahhitler inşaatlarda uygulayamıyorlar. Çünkü, ‘Ben yüzde 1!den almıyorum, yüzde 18’den alıyorum, size de yüzde 18’den satmak zorundayım’ diyor. Bu da az bir oran değil, yüzde 17’lik bir kayıp. Demirde, çimentoda… Biz bunun uygulanabilirliğini devreye soksunlar istiyoruz, onu görüşeceğiz, bunlar bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu. 

“UMUTLUYUZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teslimini yapacağı deprem konutlarına yönelik konuşan Özkan, “Depremzedeler adına, 1 yıl geçmiş olmasına rağmen 750 konutun az olduğunu düşünüyoruz ama yine de 750 kişi başını sokacak bir yer bulmuş oluyor. Biz her şeye umutluyuz. Geri kalan proje alanı ve rezerv alandaki konutların da tesliminin en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz” dedi.