Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e iade-i ziyarette bulundu.

KIRMIZI HATTIMIZ AÇIK 
CHP’li Yücel ile iletişim halinde olduklarını belirten Sürekli, “ Sayın Yücel ve yönetim kurulu il başkanlığına atanmamızın ardından ziyaret etmişti. Çok güzel bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmelerimiz devam edecektir. Kırmızı hattımız açık, devamlı önemli bir konu olduğunda görüşüyoruz, görüşmeye devam ediyoruz. İzmir önceliğimiz, her şey İzmir için. İzmir’de hükümetimizin yatırımları koordinesi, takibi ve belediyelerin projelerine katkımız devam edecektir. Yerelde büyükşehir destek değil, hükümetimizin İzmir’de CHP’nin bakışını birlikte takip edeceğiz. Yine şehir hastanelerinin açılışı olacak. Bu konuda bilgi kirliliği var. Bu konuda başkanımızı bilgilendireceğiz. Bunun dışında başka projeler olabilir, onların proje talepleri olabilir, böyle bir proje gerçekleştirelim diye bir teklif olabilir, biz bu teklifleri Ankara’ya götürebiliriz. Bu seçimsiz dönemde fazla siyaset yapmanın anlamı yok. Bu dönemde icraat yapalım. Birlikte İzmir’in katkı koymak için çalışalım” diye konuştu.  

KATILIMCI DEMOKRASİYİ HAYATA GEÇİRİRSEK… 
Yücel ise, “Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli ve yönetimin bize ziyaretlerinden dolayı mutluyuz, memnunuz. Geçtiğimiz ay bir ziyaret gerçekleştirmiştik. İzmir’in hizmet alabilmesi için bu ziyaretlerinin öneminin farkındayız. Bu buluşmalar farklı siyasi partilerden olsa, ülkemiz için hizmet yatırım ve sorun çözmek için önemli birlikteliklerdir. Biz konuya böyle bakıyoruz. Biz her iki partilerinin ve STK’ların görüşlerini alarak, çoğulcu, katılımcı bir demokrasi hayatta geçirebilirsek o zaman görevimizi tamamen yerine getirebiliriz. Orman yangınları konusunda bir takım bilgi kirliliği bulunuyor. Bunu konuşup tamamlamamız gerekiyor. En büyük tesellimiz can ve mal kaybı olmamasıdır. Hem İnsan olarak hem de İzmirliler olarak ciğerimiz yanıyor. Bu diyaloğu istişareleri daha sık yapabilirsek benzer konularda daha etkili sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. İzmir’e ve İzmirlilere borcumuz var, sorumluluğumuz var, ortak projeler üretilmesi gerekiyor. Belediyelerin yasal mevzuat gereği yapamadıkları konularda iktidarın inisiyatif alması gerekiyor. Belediyenin bütçesinin yetmediği yerde iktidarın yardım etmesi gerekiyor” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN 30 AĞUSTOS ÇAĞRISI: SORUNU OLAN… 
Başkan Yücel, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken, “30 Ağustos’ta tüm İzmirlilerin evlerini bayraklarla donatmasını istiyorum. 30 Ağustos ile ilgili sorunları olanlara en iyi mesajı vermiş oluruz” dedi.  Yücel’in çağrısına cevap veren Sürekli,  “30 Ağustos hakkında görüşlerinize katılmakla birlikte, tıpkı o gün olduğu gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için çalışmaya devam edelim”  diye konuştu.

CHP’li Yücel, AK Partili Sürekli’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Efem Çukuru’nda düzenleyeceği  orman yangınların farkındalık programı ve ardından yapılacak özel meclise davet etti. Sürekli ise programı uyması halinde programa katılabileceğini söyledi.