GÜNDEME BAKIŞ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ödediği faizin yarısı kadar faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanabiliyor. Hazinenin en son aldığı borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon euroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı” sözlerine AK Parti kanadından bir tepki de İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

YASAL OLARAK ALMASI MÜMKÜN OLMAYAN KREDİYLE ÖVÜNÜYORLAR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yasal olarak Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği krediyi yasal olarak almalarının mümkün olmadığını belirterek, “İzmir’e çakılan tek bir çivi bizi mutlu eder! Kabul edemediğimiz; boş, dayanaksız savunma ve saldırılardır! Görünüyor ki CHP; ulaşıma bir türlü yapamadığı yatırımlar için, yasal olarak almaları mümkün olmayan krediyle övünüp, bu meseleden medet umarken idrak sorunu yaşamaktadır. Siyaseti, sorumluluktan, özeleştiriden kaçarak topu çevirmeye indirgeyen bu zihniyet; çözüm üretmek yerine de suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımızın milletin yarısından çoğunun oluru ile yürüttüğü görev ve yetkilerini kışkırtıcı bir üslupla tartışmaya açmaları da bundandır!” dedi. 

İZMİRLİLER ‘KREDİNİZ BİTTİ’ MESAJI VERDİ
Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP’nin gözünü, kulağını gerçeklere; İzmirlilerin Genel Başkanlarına verdiği mesaj ‘Artık bizde krediniz bitti’ isyanına çevirmesi elzemdir. Onlar, üstesinden gelemediği sorunların faturasını bize kesmeye çalışadursun; milletimiz kiminle işi olup olmayacağının mesajını vermiştir!”