GÜNDEME BAKIŞ – 2 yıl önce atanarak geldiği göreve seçilerek devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Genel Başkanımızın, genel merkezimizin tek aday olarak çıkmamam teveccühü önemli. Delegelerimizin de teveccühüne mazhar olmak benim için çok bir duygu” değerlendirmesi yaptı.

LİSTESİMİ HAZIRLARKEN…

Başkan Sürekli yönetim kurulu listesini hazırlarken geniş bir kesimle istişare yaptığını belirterek, “ Yönetim listesini oluştururken, başta parti büyüklerimiz ve milletvekillerimizle geniş bir istişare yaptık. 30 ilçe başkanımızla istişare yaptım. Kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla görüştüm. Vaktini teşkilata ayıran ve sık sık burada olan arkadaşlar görüşlerini iletti. Birkaç kanaat önderiyle görüştüm. Sonuçta ortak bir noktada buluşulan isimleri tercih ettik. İki yıl boyunca bence çok başarılı işler yaptığımız ekibin ana omurgasını muhafaza ettim. Çünkü her gün buradaydılar, alanda birlikte çalıştık. İki yılda da önemli işler başardık. Bazılar ‘pandemi vardı, teşkilat çalışmaları azdı’ diyor. Tam tersine pandemi bizim çalışmalarımız yoğunlaştı. Online olarak çalıştık. Birinci pandeminin sonralarına doğru alanda çalışmaya başladık.  Başlangıçta eski ile yeni üyelerimizi buluşturma noktasında önemli işler yaptık. Burada herkes sahadaydı. Deprem bizim için önemli bir ölçüttü. İki dönem ramazan çalışmaları vardı. İşin hasadı üye çalışmalarıdır. Üye çalışmalarında katkı koyan arkadaşlarımızı bizzat gözlemledim. Ayrılan arkadaşlarımızı da haksızlık yapmak istemiyorum. Bir kısmı kendi iradeleriyle bu dönem devam etmek istemediler. Diğerleri de yoğun işleri vardı, bizim ısrarımızla bu işi sürdürüyordu. Ayrılan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Kadın ve genç kotasını dikkat ettik. Gençleri ağırlıklı olarak gençlik kollarından aldık. Mevcut gençlerimizi devam ettirdik” dedi.

ALAN AĞIRLIK ÇALIŞMA! ETKİLİ VE YERİNDE MUHALEFETE DEVAM

AK Partili Sürekli yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceğini şu sözlerle anlattı:

“Pandemiyi bitiriyoruz. Pandemi bittikten sonra alan ağırlıklı bir çalışma sürdüreceğiz. Zaten öyle başlamıştık ama pandemi sonrası online ve mobile dönmüştük. Alanı ihmal etmemiştik. Alan çalışmaları artarak, birebir çalışma, üyelere ve vatandaşlara dokunarak çalışma devam edecek. Altını çizerek söylüyorum 2023 seçimlerinin de alt yapısını oluşturmaya başlayacağız. Gerek sandık çalışmasının gerek alan çalışmaları olacak. İki yılda oturttuğumuz, çerçevesini çizdiğimiz yerel muhalefetini etkili ve yerinde sürdürerek devam edeceğiz”

İDEOLOJİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ! BENZERLİKLER ÖNE ÇIKARILACAK FARKLILIKLAR ARKAYA İTİLECEK

“İdeolojimizden hiçbir şekilde taviz vermeden uzlayışı sağlama hedefimiz var” diyen AK Partili Sürekli, “ İdeolojimizde sabitiz ama uzlaşıda asgari ölçülerde birleşme yani benzerliklerimizi öne çıkarma farklılıklarımızı arka plana itme olacak. Bu İzmir açısından… Ülke için, şehrimiz için ortak paydalarımızı öne çıkarmak ayrı düştüğümüz konuları arkaya atma. Özellikle seçime uzun bir süre kala yaptığımız çalışmalarda böyle olacak. Seçim takvimine girince herkes siyasetini en etkili bir şekilde yapacak”

NEFES ALACAK ZAMANIMIZ YOK

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, muhalefeti her zaman yerinde ve zamanında yaptıklarını söyledi. Sürekli, “90 dakika konusu, bir okulla ilgili imar düzenlemesiyle düşüncelerimizi dile getirdik. Su kesintisiyle ilgili itirazımızı yaptık. Bunlar atarak devam edecek. Hem teşkilat, hem muhalefet hem de halkla ilişkilerde etkili iletişim metotları kullanacak. Nefes alacak zamanımız yok, hemen faaliyete başlayacağız” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAK MI?

2023’te yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olup olmayacağı yönündeki soruya Sürekli, şöyle yanıt verdi:

“Partime ve Genel Başkanımıza minnettarım. Bana bu partide her türlü görevi verdi. Mahalle başkanlığından il başkanlığına milletvekilliğine uzanan çerçevede her türlü görevi yaptım. Artık benim yaptığım görevler tamam. Bana şu anda verilen görevde yani ilk atamada Cumhurbaşkanımız, ‘Kerem Ali git İzmir’i 2023 ve 2024 seçimlerine hazırla’ dedi. Ben de bu çerçevede çalışıyorum. 2023'te Cumhur ittifakını ortağımızla birlikte birinci yapmak, 2024’te de başta Büyükşehir olmak üzere birçok ilçeyi Cumhur İttifakı hanesine geçirmek olacak”

SOYER YERELDEN ÇOK ULUSAL KONULARLA İLGİLENİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer yerel konular yerine ulusal konularla ilgilendiğini, yerel problemleri çözmekte çok geriden geldiğini öne süren Sürekli, “Cumhurbaşkanımız da İzmir ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı geldiğinde, vatandaş İzmir’in nasıl olduğunu kendisine ifade ettiler. Uzun yıllar iktidar olan bir parti var, İzmir’in altyapı, ulaşım problemi var. Burada bir arpa boyu ilerlenmediği de sabit. Bunu da vatandaş söylüyor. Cumhurbaşkanımız da bu konuya birkaç defa temas etti. Ulaşım ve altyapı konusunda İzmir gerçekten çok çok geride ve sıkıntılı durumda! Biz doğal afetler üzerinden siyaset yapan bir anlayışa sahip değiliz ama gerek depremde gerek aşırı yağışlarda altyapı sıkıntısını görüyoruz. Kaldı ki sadece çok aşırı bir yağış olduğunda değil, normal bir yağış olduğunda da altyapının sıkıntılı olduğu belli. Kendileri bunu söylüyorlar. Mevcut belediye başkanı yerelden çok ulusal konularla ilgileniyor. Son zamanlarda biraz bu konuları bıraktı. Geldiğinde günden beri gündeme ulusal konularla geldi. Bunu da eleştirdik. Ulusalı bırak İzmir’in altyapısına dönmesi lazım. Vaatlerine dönmesi lazım. Vaat deyince Alsancak’ta ve Karşıyaka’da, Fuar’daki battı-çıktıların yapılması lazım. Dile getiriyoruz, yavaş yavaş yapmaya başladılar ama çok gerideler. Kanalizasyon ve yağmur sularının ayrıştırılmasının biran önce bitirilmesi gerekiyor”

KARABAĞLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE HER YERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROBLEMİ VAR

İzmir’in genelinde kentsel dönüşüm problemi olduğunu savunan AK Partili Sürekli, “Sadece Karabağlar’da değil, İzmir’in birçok yerinde kentsel dönüşüm problemi var. Depremde, selde de gördük ki bu sorunların çözümünde kentsel dönüşümün en gerekli konu. Kentsel dönüşümü yaparsanız, depreme de hazırlıklı olursunuz su baskına da hazırlı olursunuz. Mevcut yönetimler kentsel dönüşümde bir arpa boyu yol almadılar. Biz konuda destek oluyoruz, yapılmadı. Artık geçmişi bıraktık, kentsel dönüşümün yapılması elzemdir. Biz birçok konuda olduğu gibi bu konuda da destek olalım siz de bunu biran önce yapın, süratle konuyu çözün” dedi.