GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Samsun'da katıldığı TEKNOFEST'te Yunanistan’a uyarıda bulundu. Yunanistan’ın son dönemde giderek artırdığı provokasyonlara sert tepki gösteren Erdoğan “Yunanistan, İzmir’i unutma: Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Erdoğan'ın açıklamasının ardından İzmri Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Barış'ın 2. Yüzyılı" afişine ikinci defa tepki gösterdi. Sürekli, Yunanistan'ın S-300'lerle Türkiye'yi tehdit etmesinin ardından Soyer'in, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşuna yönelik hazırlattığı "Barışın 2. Yüzyılı" afişlerinin daha vahim bir fotoğraf haline geldiğini aktardı.  


"YUNANİSTAN'IN DÜŞMANCA TAVRINA SESSİZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Sürekli, "CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil! Yunanistan’ın tarihi kinini ne kadar diri tuttuğu; tehditkâr tutumu ve NATO görevi yapan F-16’larımızı taciz edip “Pardon, bilmiyorduk”demelerinden belli! Yunanistan’ın uluslararası hukuku da tanımayan düşmanca tavrına sessiz kalınması elbette mümkün değildir. Nitekim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikazını, İzmir’in kurtuluşunu da işaret ederek tekrarlamış; ileri gitmeleri halinde bedelinin ağır olacağını ifade etmiştir" açıklamasında bulundu. 


"DAHA VAHİM FOTOĞRAF"
AK Partili Sürekli, gelişmeler neticesinde "Barışın 2. Yüzyılı" sloganın daha vahim tablo haline geldiğini kaydederek, "Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır.Türkiye’nin haklı kazanımlarını, menfaatlerini, bu tehditkâr söylem ve eylemlere teslim etmemiz; sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu müttefiklik ve dostluk değildir. İzmir halkının ve kamuoyunun de bu hassasiyette olduğundan şüphemiz yoktur" dedi.