GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'num "İktidarımızda Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" açıklamasına "Eyvah ki eyvah!" çıkışıyla yanıt veren Sürekli, İzmir'in çok kötü yönetildiğini savundu. Sürekli, "22 yılı aşkın süredir İzmir'i CHP'li belediyeler yönetiyor. Çok kötü altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm felaket. Biz çok su baskını, sel yaşadık. Meşhur Harmandalı çöp toplama alanımız var, yıllardır kaldırılması söz konusu ancak yerel idare buraya çözüm bulamıyor, 50 metreyi bulan çöp dağları var, derin yarıklar oluşmuş, heyelan tehlikesi var, depremden sonra daha da yoğunlaştı. Burası fitili çekilmemiş el bombası. Acil tedbirler alınmalı" dedi. 

"İZMİR'DE KOKUDAN SOLUK ALINMIYOR"

Tuncay Özkan'ın körfezden yaptığı "koku" açıklamasını da değerlendiren Sürekli, "Onların her zamanki gibi topu taca atmaları, algı operasyonu. Bakanlıklar görevini yapıyor. İzmir'de hala vahşi depolama devam ediyor. Buranın kapatılması lazım. Metrolarda da hiçbir sonuç alamadılar. İzmir'de koku sorunu var. Körfez kirliliği sorunu var. Büyükşehir Belediye Başkanı 'Ben başkan olduktan sonra 3 yıl içinde körfezde yüzeceğim' vaadinde bulundu. Geçen yıl dış körfezden deniz girdi ama iç körfeze yaklaşamıyor. 3 yıldır temizleyemedi, kalan 2 yılda temizleyeceğini söylüyor. Sadece yüzme meselesi, biyoçeşitlilik sorunu değil, koku sorunu var, İzmir'de durulmuyor, soluk alamıyorsunuz! Millet İttifakı ortakları da seslerini yükseltmeye başladı. Dereler körfezi kirletiyor, geçmişte Büyük Kanal Projesi yapıldı ama yetmemeye başladı, 4.fazının devreye alınması lazım. 7 senede 4. faz ihalesini yapamadılar. Yapıyorlar, iptal ediyorlar. 7 yıl oyalandılar, bizim söylemlerimizden sonra ihale kararı aldılar. Derelerin ıslah edilmesi lazım, bunun sorumluluğu da Büyükşehir Belediyesi'dir. İzmir'de yağmur suyu ve kanalizasyon aynı hattan gidiyor, bunun ayrıştırılması lazım, toplam hat 5 bin kilometre, yapılan 740 km, gerçekleşme oranı yüzde 14" dedi. 

Sürekli'nin açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"İZSU MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALDILAR"

Belediye Başkanı Kütahya'ya gitti açıklamalarımızdan sonra. Gediz nehri dış körfeze akar, kendisine yanıt da CHP'li Turgutlu Belediyesi'nden geldi. Eleştiriyi de kabul edemiyorlar. Bizim Cumhurbaşkanımız da sorunu kabul ediyor ve sorunu çözüyor. Burada hemen saldırı var. İl Başkanları farklı şeyler söyledi, 'Bırakın körfezi yoksulluğa bakın' dediler. 'Hükümet belediyelere para vermiyor, tesisleri yapamıyoruz' dediler, bundan önce de 'Koku yok' dediler. Mevkidaşım (CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel) zehir zemberek açıklamalar yaptı, ağzına geleni söyledi. Dün de bu sebepten İZSU Genel Müdürü'nü görevden aldılar. Millet İttifakı ve CHP içinden de sesler yükselince böyle bir karar aldılar.

"İZMİR'DEKİ CHP TABANININ CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ismi Cumhurbaşkanlığı için geçmiyor çünkü; İstanbul'un Ankara'nın başkanlarının da başarılı olmadığını görüyoruz. İzmir'deki CHP tabanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı istiyorlar, ben diğer isimleri de duymuyorum. Soyer'in bu konuda bir açıklamasını da görmedim. Başarı konusunda üçü de başarısız, Soyer'in ajandasında böyle bir şey olmayabilir, sonra da çıkabilir. Biz 7/24 alandayız.

"BELEDİYELERİMİZİ ENGELLİYOR DAVA ÜSTÜNE DAVA AÇIYORLAR"

Büyük oranda geliri personele gidiyor. Çok sayıda personel istihdam ediliyor ihtiyaçtan fazla, kendi aralarında da tartışma çıkıyor kim kimi işe aldı diye. PM için delegelerin çocuklarına iş verildiğini meclis üyelerimiz dile getirdi. Fazla alımlar söz konusu. Reklam, açılış giderleri çok büyük. Buca Metrosu'ndan 529 milyon lira kamu zararı vardı ki mahkeme iptal etti. Konu yargıda. Temel atma töreni yapıldı, görenler sanar ki açılıyor. İzmir'in köylerine kadar Buca Metrosu reklamı gördüm, sanatçı geldi. Büyük rakamlar harcandı. İsraf var. Bizim Üçyol Hatay metromuz 10 yılda bitti. Geçmiş dönem belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu, Ne yapayım bitmiyorsa ağlayıp gözlerimden mi olayım' dedi. Şimdi de Narlıdere metrosu bitmiyor, 2023'te biteceği bile şüpheli. Yatırım yok, yatırıma ayrılan pay çok düşük. Buca Otogar Tünelleri var, Büyükşehir'in 1 metrelik tüneli yok İzmir'de. Biz Konak Tünelini yaptık. Trafik zaten sıkıntılı bu olmazsa 5 katı sıkıntılı olurdu. Bunun yapılmaması için de dava açtılar. Bir de 'Engelleniyoruz' diyorlar. Esas engellemeyi yapanlar onlar, 2 türlü engelliyorlar. Bizim belediyelerimizi kilitlediler, hiçbir şey yapmıyorlar ve yaptırtmıyorlar. Millet Bahçesini, hastaneyi bile engelliyorlar. Dava üstüne dava açıyorlar. Engellemek onların genetiklerinde var, kişi kendisi gibi bilir karşısındakini o yüzden bize engelliyor diyorlar. Bizde ön açma var, İzmir'in yararına projelerde onlara destek oluyoruz biz.

"İZMİR'DE YAŞAMIN HER ALANINDA SORUN VAR"

Ürettikleri çözümler palyatif sadece göz boyama. Çeşme projesi var, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 1 buçuk yıldır projeyi İzmir'in aktörleriyle birlikte olgunlaştırıyor. Bununla ilgili de dava açtılar, miting yaptılar. Toplantıya giriyoruz, Soyer çekincesini söylüyor, Bakan Bey açıklama yapıyor, Soyer teşekkür ediyor, çıkıyoruz, yüzde 90 mutabıkız, 2 gün sonra gidip dava açıyor. Orada planlama bitmedi. Yapmıyorlar yaptırtmıyorlar bir de 'Engelleniyoruz' nakaratı var. İnsan yaşamının her alanında sorun var İzmir'de. 

"İZBAN'IN İSTASYON VE DEMİR AĞLARINI YAPTIK"

İzmir'de vatandaş büyükşehir ve CHP'li ilçe belediyelerden şikayet ediyor. İzmir solun değil merkez sağın kalesi. Gidin Aliağa'ya ilçe belediye başkanından şikayet duyamazsınız, Bergama'da duyamazsınız. İzmir'de ulaşım berbat ama çok önemli bir proje var İZBAN. İzmir'i baştan başa İZBAN hattı ile donattık, lokomotif hükümet. Bir şirket kurduk, yerel idare ile ortak yaptık. Önder olan, işi omuzlayan hükümet, demir yolu ağlarını, istasyonları hükümet yaptı. Otogar metrosu için izbedel konur, onu değil rakamı söylüyorlar. Hızlı tren projesine entegre bir proje bu, o da 2024 sonunda bitecek ve 2 proje entegre yapılacak.

"SOYER'İN ADAYLIK SÜRECİNDE HDP ETKİLİ OLDU"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde terör iltisaklı çalışanlara yönelik yoğun duyumlar aldığını kaydeden Sürekli, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bu konuda yoğun iddialar duydum. Valilik ve emniyetin yazısı üzerine birkaç personelle ilişkilerini kestiler, çıktı böyle personeller. Kamuoyundaki iddialar ve duyumlar daha çok olduğu yönünde. Bu konu hassas bir konu, onlar biz sabıka kaydına bakıp alıyoruz diyorlar,  bu sizi kurtarmaz. Sabıkası olmasa da terörle irtibatı iltisakı olanlar ortaya çıkartılır, Valilikle işbirliği yapılması lazım. Araştırsınlar, kendi hukukçuları da birimleri de var. Bunların görevlerine son versinler. Büyükşehir Belediye Başkanının adaylığı konusunda HDP'nin etken olduğu yönünde duyumlar var. O parti de açıklama yaptı, CHP'nin aday belirlemesinde etkili oldukları da yoğun şekilde gündeme geldi" dedi.

"EN PAHALI SU İZMİR'DE"

İzmir'de su 12 lira 39 kuruş, İstanbul 8 lira Ankara 11. İstanbul ve Ankara'da meclislerde çoğunluk bizde, İzmir'de biz ret oyu veriyoruz ama geçiyor. Ulaşımı ve suyu otomatiğe bağladılar, her ay zam yapıyorlar. İZSU'da görev değişikliği de yapıldı, bürokratlara faturanın çıkarılması çözüm değil, zihniyet önemli. Kayıp kaçak oranı fazla İzmir'de suyun pahalı olmasının birinci nedeni bu. Türkiye'nin en yüksek oranı kayıp kaçakta İzmir'de, 850 milyon lira kayıp kaçak bedeli var, bu İzmirlinin faturalarına yansıtılıyor. 

"6'LI MASADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

6'lı masadan millet ümidini kesmiş. Vatandaşımızla söyleşiyoruz, dertliler ama çözümü bizde görüyorlar bu masadan bir şey çıkmaz diyorlar. CHP'li siyasetçiler İzmir'de sahaya pek çıkmaz, hele hele merkeze hiç çıkmaz. Elektriğe zam gelince çıktılar, bekledikleri havayı göremediler. Biz de çıktık, Sayın Cumhurbaşkanımız çözümü ortaya koydu, faturalar düştü. Sokakta 6'lı - 7'li masadan bir şey çıkmaz diyorlar.