GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, teşkilat çalışmalarına yönelik bilgi verdi. Göreve geldiği günden bu yana saha çalışmalarına büyük önem verdiğini kaydeden Sürekli, "Hayata bakış açım böyle, mesleğimi icra ederken de böyleydi. Yaptığım işi en iyi yapmak isterim. Siyasette de böyle olmak lazım, çok çalışmak lazım, boş alan bırakmamak, lokomotif olmak lazım. Örnek olmak lazım. Bu işin başında olmak lazım. Onun için çok çalışıyoruz. Eksiksiz olmak lazım. Bunu başarıyoruz, il ve ilçe yönetimlerimizden de bu yönde beyanlar alıyoruz. 'Başkanım, sen böyle yaptın, bizim de böyle yapmamız lazım' diyorlar. Siz oturmayınca onlar da oturmuyor" dedi. Sürekli, günde ortalama 10 saat çalıştığını aktardı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli (solda) Gazeteci Onur Çakır'ın sorularını yanıtladı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İZMİR'DEN HEP MEMNUN AYRILDI"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'den her zaman memnun ayrıldığını anlatan Sürekli, "İşimizi iyi yapmak, hakkını vermek için çalışıyoruz. Genel Merkez yöneticilerimizin hem yüzümüze hem toplantılarda hem de arkamızdan bunları dile getirdiğini görüyor, duyuyor, memnun oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da İzmir'de programları bittikten sonra havaalanında soruyorum, hepsinde Sayın Cumhurbaşkanımız memnuniyetle ayrıldığını söylüyor. Uçağa bindikten sonra ayrıntılarını konuşuyor. Özellikle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını aktarıyorlar. Erkan Kandemir Başkanımız her teşkilat programı sonrasında arar, bugüne kadar hiç eksik söylemedi hep teşekkür etti. İnsanlık hali eksik olabilir ama bugüne kadar olmadı, inşallah olmadan görev süremizi tamamlarız" diye konuştu.

"HER DÖNEM KENDİNE GÖRE BAŞARILI"
"Sizin il başkanlığı döneminizin diğer dönemlerden farkı ne?" sorusunu yanıtlayan Sürekli, "Hiç kıyaslamak istemem ama hakkını vermek istiyorum. İzmir teşkilatı başarılı, İsmail Katmerci'den, Ali Aşlık'a, Ömer Cihat Akay, Bülent Delican'a tüm il başkanlarımız dönemlerinde gerekeni yaptı. Herkesin tarzı, yoğurt yiyişi farklıdır ama İzmir'de güzel işler yapıldı. İzmir'de oy oranımızda yüzde 37'lere kadar çıktık ve 30 bandı sabitlendi. Onun üstüne her seçimde çıkıyoruz. Son yerel seçimde de 38,7 aldık Cumhur İttifakı olarak. Her dönem kendine göre başarılıydı" açıklamasında bulundu.

"ÇALIŞMAK TEŞKİLATI MOTİVE EDİYOR"
Teşkilatın motivasyonun çalıştıkça arttığını dile getiren AK Partili Sürekli, "Çalışıyoruz. Çalışmak teşkilatı motive ediyor. Teşkilatın diri, çalışır olması lazım. Hayatta da böyledir, insanlar emekli olunca hız kaybeder, enerjisi düşer. Teşkilatta da çalışma olmayınca, ara verilirse motive düşer. Onun için bol bol teşkilat programları yapıyorum. İl teşkilatı, halkla ilişkiler, AR-GE, yerel yönetimler hepsini yapıyoruz. İl binasında az vakit geçirmeyi yeğliyorum, genelde alanda oluyorum. Randevu talep edenler de bunu hoş görüyor, randevu gecikmeleriyle ilgili şikayet almıyorum" ifadelerini kullandı.

"İZMİR ARTIK BİZİM İÇİN ZOR ZEMİN DEĞİL"
İzmir'in AK Parti için zor bir zemin olduğu ve AK Parti'nin İzmir'deki oyunun en az 1 milyon olduğuna ilişkin söylemleri de değerlendiren Sürekli, "En az... Ancak şöyle bir araştırma var; Türkiye'de yapılan araştırmalara göre 2012'den bugüne seçmenin yüzde 65-70'i AK Parti'ye 1 kez oy vermiş. İzmir'e uyarlandığında bu rakam yüzde 50. Geçmişe baktığımda, oy aldığımız kesimlere, bazı alanlarda oyun değişmesini gözlemliyoruz, sandık sandık takip ediyoruz. İzmir'de yerel dengelerin değişmesi için, 2023'te birinci parti olmamız için yüzde 10 oy değişimi lazım. Zor zemindi ama onu geçtik bence. Yüzde 50'si oy verdiğine göre... Bu dönemde İzmir'de farklı bir hava var. Hem anketlere hem gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Biz diğer siyasi partiler gibi anketlere bakıp ahkam kesmeyiz, onları bilimsel veri olarak kullanırız. Diğer verilerle destekleriz. Anket bir veri verir, konsolidasyon duruyor. Konjonktüre göre artıyor, konjonktür ekonomi. Şu anda İzmir'de iniş ve çıkışımız ekonomiye göre gidiyor. Lehimize olan bir faktör var, yerel yönetimlerdeki şikayet, bıkkınlık, yetersizlik bize artı yazıyor. Genel merkezle birlikte yürüttüğümüz yerinde ve etkin muhalefetimiz de kabul görüyor. Bunlar artı olarak yazılıyor. Bir kısım seçmen İzmir'i uzun  zamandır CHP'li belediyeler yönetiyor, hizmet üretmediği için bıkmış durumda. Eskiden farklı sebeplerle CHP'ye oy verenler karar değiştirme aşamasındalar" dedi.

"CHP'NİN ULUSAL SÖYLEMLERE AYKIRI SÖYLEMLERİ VAR"
"Bir de CHP'nin ulusal söylemlere aykırı eylem ve söylemlerinden rahatsız İzmirliler var" diyen Sürekli, "İzmirlilerin hassasiyetleri farklıdır. Son zamanlarda bölücü örgütle yakın olan bir siyasi parti ile görüntü verilmesi, milli konularda aykırı hareket edilmesi, Mavi Vatan aleyhine konuşmak, Suriye teskeresine ret vermek, yerelde ise; Yunanistan'la en sıkıntılı olduğumuz en kritik zamanda Atina'ya giderek Yunanistan siyasilerine övgüler düzmesi İzmirli seçmeni rahatsız ediyor. Seçmenin zaten istediği hizmeti bulamamasından dolayı verdiği kredi tükendi, AK Parti'ye yöneliyor. AK Parti'yi İzmir'de deneyelim diyenler de var" açıklamasında bulundu.

"CHP'NİN VERDİĞİ RAKAMLAR YANLIŞ"
Sürekli, "Ekonomi, enflasyon oylarınızın iniş çıkışına etki etmiyor mu" sorusuna, "Ekonomi alanında oy değişimi de Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de var tabi. 20 Aralık öncesi konsolidasyon sınırında inip çıkıyor, dövizin düşmesinden sonra istediğimiz seviyelere tırmanma oluyor, imiş çıkış var ama verileri incelediğimizde İzmir'de Cumhur İttifakı olarak İzmir'de birincilik savımızı destekleyen veriler var. İniyor çıkıyor ama büyük tepki olarak inmiyor. İzmir'de konjonktüre göre oyunu değiştiren bir seçmen var. Genç Parti İzmir'de yüzde 18 aldı, o yüzde 18-20'lik potansiyel var, oyunu değiştiren. Bunlar merkez sağ seçmen. Geçmişteki merkez sağın seçmeni konsolide oldu. Merkezde Genç Partiye giden oy Millet İttifakına gidiyor, kısmen AK Parti'ye geliyor ve şu an AK Parti'ye gelmeye çok yakın. CHP içindeki ulusalcıların rahatsızlığı var. Biz bu yüzde 20'inin 5'ini alıyoruz, 10'unu alsak birinci parti olacağız. Ekonomide düzelme sağlanırsa birinciliğimizin gerçekleşme ihtimali çok artacak. Sağlanmazsa da CHP'lilerin söylediği rakamlar asla gerçekleşmez. O rakamları telaffuz bile etmiyorum. Bizim 7 Haziran oyumuzu söylüyorlar. Dip yaptı dedikleri rakamları reddediyoruz" yanıtını verdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLK DEFA İZMİR'DE BİRİNCİLİK İDDİASI KOYDU"
Sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzmir'de birinci parti olacağız" açıklamasını hatırlatarak, "Bizdeki veriler konsolidasyon devam ediyor. Taban seçmenimizde değişme yok. Düşme yok. Dediğim kesimlerden de zaman zaman oyların geldiğini görüyor ondan iddialı konuşuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2002'den bu yana ne zaman İzmir'e geldiğinde birincilik iddiasını koydu? Şimdi ilk defa koyduğuna göre, ondaki veriler ve saha gözlemlerine de dikkat çekmek isterim" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖYLEDİĞİ LAF HAVADA KALMAZ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İYİ Parti'nin İzmir'de yükseldiği iddialarını da değerlendirerek, "Bizde gözükmüyor. Bazen kısmi yükselişler oluyor o da CHP'den alıyor. İYİ Parti'ye geçişleri tek tek yorumlamak istemem ama konjonktürel olarak İYİ Parti'nin oyu yükseldiğinde CHP'den aldığı konusunda kesin kanaatim var. Ben İYİ Partiyi konuşmak istemem, bizim burada birincilik için çekiştiğimiz CHP'dir. Onunla ilgili rakamları yorumluyorum. Bazı siyasi partilerle ilgili spekülasyonlar olduğunu 24 Haziran seçimlerinden önce de gördük ama sandık onu göstermedi. Cumhur İttifakı, AK Parti siyasetçileri hiçbir zaman rakamlar konusunda yanlış söyleyip kamuoyunu yanıltmadılar. Örneği varsa söylesinler. AK Partili siyasetçiler toplumu yanıltmadı. CHP'de başta genel başkanları olmak üzere 35'ten, 50'den aşağı söylemleri seçimlerde çürümüştür. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir zaman söylediği laf havada kalmamıştır" diye konuştu.