Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı 2023 siyaset vizyon belgesine yönelik bilgi verdi. Programa İzmir'den güçlü bir katılım olacağını kaydeden Sürekli, "28 Ekim'de yapılacak olan 2023 siyaset vizyon belgemizin açıklanması bizim için çok önemli bir süreç. Genel Merkezimiz buna aylardır hazırlanıyor ve bir İzmirli bu işin başında. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ koordinesinde bu çalışmalar yürüyor. İçerikle ilgili ve tanıtımla ilgili çalışmalar uzun zamandır yapılıyor. Katılım ve teşkilat çalışmaları Genel Başkan Yardımcımız Erkan Kandemir koordinesinde yürüyor. Biz de İzmir olarak yoğun bir katılım gerçekleştireceğiz. Teşkilatlarımıza bilgilendirmemizi yapmıştık. Hem görsel hem de içerik şöleni, tarihi bir sürece şahitlik etmiş olacağız. Biz İzmir'den çok kalabalık gidecektik ama bin 500 kişiyle sınırlandırdık, çünkü katılım sınırlaması geldi. Biz AK Parti İzmir teşkilatları olarak hazırız" dedi. 

"BELEDİYE BAŞKANLARI ARAZİ ÜRETSİN"
AK Parti 2023 seçim taahhütlerinin sorulması üzerine konuşan Sürekli, "Bizim vaadimiz yok, bizim taahhütlerimiz var. Çünkü biz söyledik mi yapıyoruz. Bir hukukçu olarak taahhüt denmesini daha uygun görüyorum. Çünkü taahhüt dediğinizde yapmaya mecbursunuz. Biz zaten yaptığımız ve taahhütlerimizin de arkasında olduğumuz için seçmenimize birçok sürprizimiz ve taahhüdümüz olacak. Zaten Türkiye'de yapılan her şeyin İzmir'e de yansıması var. Konut projesinde, muhteşem bir geri dönüş var. Şu anda İzmir'de 12 bin 500 konut yapılması öngörülüyor ama bu 15 bine doğru çıkıyor. Ben yakın temastayım Bakanlıkla, vekillerimizle birlikte koordine ediyoruz. Yer yok, yer buldukça konut sayısını artırıyoruz. Burada belediyelere görev düşüyor. Arazi üretsinler, İzmir'i genişletip, büyütsünler. Bunu yapmadıkları için yer sorunu yaşıyoruz. Birlikte yapalım. Bu konuda ilçe beledileriyle görüşmelerimiz var. Samimi katkı sunan belediye başkanlarımız var onlara teşekkür ediyorum. Sözde katkı sunanlar var, kendi talep edip ilgilenmeyip, telefona çıkmayan belediye başkanları var. CHP'li belediye başkanlarından bahsediyorum.  Samimi belediye başkanlarıyla yol yürüyeceğiz. Onlar da TOKİ ile ilgi arsa üretirlerse birlikte çalışma yapacağız. İzmir'de binlerce başvuru var" açıklamasında bulundu. 

"ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR"
Sürekli EYT konusunda da ciddi çalışmalar yürütüldüğünü aktararak, "Biz söylemediklerimizi de yapıyoruz. EYT her seçimin muhalefet tarafından kullanılan en büyük argümanı oldu. Biz ise AK Parti her zaman EYT ile ilgili temkinli olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız hiç söz vermedi, biz de sahada hiç söz vermedik, 'Devletimizin, hükümetimizin şartları uygun olduğunda yapar' dedik. Öyle de oldu. Şartlar olgunlaştı ve yaptık. Muhalefette ise yerel seçimlerde bile bir belediye başkan adayının kampanyasının ana öznesiydi, EYT'yi nasıl çıkartıyorsa... Tüm sözleri gibi bu da boş çıktı. Muhalefet bunu çok seçim malzemesi yaptı, biz ise hiçbir şey söylemedik ve 'Onlar konuşur AK Parti yapar' söylemi bir kez daha teyit edildi. Onlar konuştu, AK Parti yaptı, EYT tamamlanıyor. İzmir'deki EYT derneği ile çok güzel bir diyaloğumuz var, ben onları tebrik ediyorum. EYT'nin oluşmasında yapıcı tutumları, pozitif yaklaşımları Doğan Türker ve ekibini tebrik ediyorum. Onlar bana 3-4 defa ziyarete geldiler, ben onlara ümitlendirmek istemediğim için gidemedim ama bu iş olgunlaşınca gittim. Görüşmelerimizde söz veremeyiz ülkemiz şartları olgunlaştığında yaparız dedim. Olgunlaşmayla birlikte ben EYT derneğini ziyaret ettim, birlikte kutladık bunu. İzmir'deki siyasi partiler CHP ve millet ittifakı ortakları bunu siyaset malzemesi yaptı, biz ise toplumsal sorun olarak gördük ve çözdük. Toplumda kronik bir sorun kalmıyor" diye konuştu. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DE BİZ YAPACAĞIZ"
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan kooperatif modeli kentsel dönüşüme yönelik eleştiride bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir'imizle ilgili de yerel bizde olmadığı halde konutu da yapıyoruz, kentsel dönüşümü de yapıyoruz. Bazı alanlarda bırakmıyorlar mesela Karabağlar Uzundere Yurtoğlu konusunda burayı 11 yıldır yapmadılar. Kılıçdaroğlu geldiğinde vatandaş isyan etti, Kılıçdaroğlu 'Gidin hükümet yapsın' dedi. 'Yaparız' dedik ama vermediler. Bir kooperatif muhabbeti çıkardılar. Ne olduğu belirsiz, boş bir hikaye. Bizim çekincelerimiz var, Sayın Tunç Soyer'den sunum istedik yapmadılar, yapamazlar. Orada bir şeyler oluyor. Takipçisiyiz, orada bir mağduriyete izin vermeyeceğiz. CHP'li Büyükşehir zihniyeti kentsel dönüşümü İzmir'de beceremez. Yaparsa AK Parti yapar. 2024'te bize görev verirlerse yapacağız, vermezlerse mevzuatta bir değişiklik yaparak çözüme kavuşturulması gerekecektir diye şahsen düşünüyorum. Zaten bunun adımlarını atıyoruz. Yeşildere'de 500 konutluk projemizi hayata geçireceğiz. Onu da engellemek için EXPO'yu dile getirdiler. EXPO ayrıdır bizim 500 konut yapacağımı yer ayrıdır. Onu da yapacağız nokta" ifadelerini kullandı. 

"6 ARTI 6 MİLLETVEKİLİ İDDİAM VAR"
AK Parti İzmir İl teşkilatı olarak 2022 yılı için belirlenen 50 bin yeni üye hedefini aşarak yeni hedef belirlediklerini anlatan Sürekli, "İzmir İl Teşkilatı olarak 50 bin hedefimizi aştık, 55 binlere geldik ve yeni bir hedef belirledik. Revize ettik, yıl sonuna kadar 80 bine çıkardık. Şu anda teşkilatlarımız buna hazırlanıyor. Aynı zamanda göreve geldiğimizden bu yana 3 yılda 200 bin üyeye ulaştık. Onun da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tabi ki sandığa yansıyacak, bunu alan çalışmalarımızda da görüyorum. Anketler saha çalışmalarıyla örtüşüyorsa doğrudur. Biz anketlerde büyük bir ivme kazandık. İzmir'de hedefimiz Cumhur İttifakı olarak birinci parti olmak. 2011 İzmir'de bizim rekor oyumuz, onun üzerine çıkıyoruz, milletvekili olarak da 6+6 iddiam var" dedi. 

"MURAT BAKAN YANILIYOR"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubuna yönelik yaptığı, "Ben 2009 - 2014 arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsüydüm, Kerem Ali Sürekli de AK Parti Grup Sözcüsüydü. O meclislerin adabına, o meclislerin karşılıklı saygıyla aldığı kararlara, nezaketine, üslubuna baksınlar. Bu dönem AKP grubu tabir-i caizse ne siyasi ahlak, ne siyasi etik hiçbir şeyi önemsemeyen bir yaklaşım içinde.  Bazıları oradan siyaseten kendisini öne çıkarmaya çalışıyor. Orada siyaseten çürüten bir noktaya geldi bu iş ve ben çok eleştiriyorum. Yazık!" eleştirisinin hatırlatılması üzerine konuşan Sürekli, "Sayın Murat Bakan kardeşim yanılgı içinde. O dönemle bu dönemin farkı şu. O dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ydu. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, biz zaten beğenmedik, muhalefet yaptık, ben de muhalefet yaptım. Ancak bir üslubu vardı, olaylara bakış açısı vardı. Tartışırdık ama Aziz Bey'in en önemli hasleti seviyeyi kendi davranışlarıyla koruyordu. Hem karşı tarafa alan açmıyordu bu konuda hem de kendisi buna sebebiyet vermiyordu. Aziz Bey ve o zamanki CHP grubu Murat Bakan, Sırrı Aydoğan konulara vakıflardı, yanlışları vardı ama olaylara yaklaşım tarız ve diyalogları sağlıklıydı. AK parti grubu da karşılıklı olarak süreci yönetiyorduk. Şu anki Büyükşehir yönetimi, danışmanlar kadrosu İzmir'de farklı bir tablo ortaya çıkardı. Tüm gerginliklerin sebebi büyükşehir yönetimidir. Murat orada yanılıyor. Güzel bir dönemdi doğrudur ama bu Aziz Bey'in, kendilerinin yönetimi ve AK parti gurubunun buna uygun çalışma tarzıdır. Şu andaki AK Parti meclis Grubumuzu etkin, yetkin, bunca yanlış ve tahrike rağmen çok seviyeli buluyorum. Tüm Cumhur İttifakı meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Başarılılar" dedi.