GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’i eleştiren Sürekli, “7 ay da kendi deyimiyle Tunç Bey’in ‘lay lay lom’. Seferihisar’daki dönemi için ‘lay lay lom’ diyordu, Büyükşehir’de de yanı. Geleceğe dair umut ışığı göremiyorum. Aziz Bey’den kalan aksaklıklar devam ediyor. Ulaşım sorunlarının çözümünde ilerleme yok. Koku sorunuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bu yaz havalar serindi. O nedenle koku pek fazla hissedilmedi. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyon aynı. Ayrışması lazım. İzmir’de aşırı yağmur olursa yine sorun yaşayacağız. Soyer genel siyaset açıklamalarıyla öne çıkıyor. Hizmet etmek anlayışında değil ulusal çapta politika yapıyor. Seferihisar’da sürekli yurt dışına çıkmıştı. Aynı senaryo devam ediyor. Yine sık sık yurt dışına çıkıyor. Öyle çok bize alan açıyor ki yetişemiyoruz. Yapıcı olmaya da çalışıyoruz. 7 ay oldu. Anlayışlı olmaya çalışıyoruz. O kadar çok İzmir’in hassasiyetleriyle ilgili aykırı davranıyor ki” dedi.

İZMİRLE ÇELİŞEN SÖZLERİ VAR
Sürekli, sözlerine şöyle devam etti:

“Barış Pınarı Harekatı terörle mücadelede önemli bir harekat çıkıyor mecliste operasyona ‘savaş’ diyor. Bu savaş söyleminin gayesini biliyoruz. Bütün söylemleri eylemleri belli bir amaç dahilinde yapılıyor. Kıbrıs açıklaması yapıyor. Sonra yalanlıyor. Genel Başkan Yardımcımız da ilgili gazete de açıkladı. Yeni bir açıklamaydı. Tehlikeli açıklamaları oluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Tunç Bey doğru şeyler yapmıyor bu eylem ve söylemler gizli bir ajandası olduğunu gösteriyor. 7 ayda hiçbir şey yok ortada. Sadece genel siyaset aykırı söylemler ve İzmir’le çelişen sözler var. Bunu bırakmalı İzmir’’e bakmalı. Eleştirilerimiz artacak daha da sertleşebilir. Biz sadece 7 ay değil 5 yıl boyunca İzmir yararına olacak projelerde Büyükşehir’in ilçe belediyelerinin yanındayız ama onlar ayrımcılık yapıyor” dedi”

TEŞKİLAT KONUSUNDA İDDİALIYIM
Sürekli, en iddialı olduğu konuların başında teşkilat geldiğini vurguladı. Sürekli, “Teşkilatçılık konusunda iddialıyım, başarılıyım. Çünkü kurucu il teşkilat başkanıyım. O zaman 28 ilçeydi. İsmail Katmerciyle birlikte kurduk teşkilatları. Mahalle başkanlığı, il başkan yardımcılığı, belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği, grup sözcülüğü, vekillik yaptım. Ben de Bakanımzı Nihat Zeybekci teşkilat toplantılarında ‘yaptım da geldim’ diyorum. Teşkilatın ne düşündüğünü ne yapmak istediklerini iyi biliyorum. Genelde seçimlerden sonra mola verilir. Biz mola vermedik. Tatil yapmadık. Birebir iletişimin vefanın karşılığı var. Siyaseten hayata geçmesi gerek. Geri dönüşler mükemmel. Bu dönem İzmir teşkilatı AK Parti içinde Türkiye’nin lokomotifi olacak. Ankara ve İstanbul’da bu dönem muhalafette kaldık. İzmir’de yıllardır muhalefetteyiz. Muhalefet yapmayı öğrendik. Bağışıklık kazandık. Mücadelede direnç kazandık. Bu dönem motivasyonu yüksek götüreceğiz. İzmir’de sağlam teşkilat yapısı var. Sonuç almamış olabilirler ama mücadele etmişler. Bunların başına tecrübeli bir siyasetçi gelmiş. Güzel bir Büyükşehir grubumuz var. Uyum içinde çalışıp lokomotif olacağız. Oluyoruz da. Rekabet her alanda faydalı. İl ve ilçeler arası rekabet olmalı. Türkiye’deki teşkilatlar arasında tatlı rekabet olsun istiyoruz. İzmir süreci önde götürüyor şuanda. İzmir’de 30 ilçede eş zamanlı üye ziyareti yapıyoruz. Bugüne kadar 10 bin ziyareti geçtik. Şuan da İstanbul Teşkilatı da aynı çalışmayı yapıyor. İzmir rol model oldu. Talimat verdim her konuda rol model oluyoruz. 2024 yılındaki yerel seçimlerde de İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız ama ilk haber Büyükşehir’i kazanma haberi İzmir’den gelecek. Bugünden çalışıyoruz.

GÖREVE DEVAM EDİYORUZ!
Sürekli, kongrede il başkanı adayı olup olmayacağı sorusuna ise, "Göreve devam ediyoruz. İzmir'e uzun yıllar hizmet edeceğiz inşallah" sözleriyle karşılık verdi.