GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline verildiği iddia edilmişti. Şengül’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunduğu ve bununla ilgili ses kaydı olduğu iddia edilmişti.

KUMPAS

Şengül, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Mensubu olmaktan daima gurur duyduğum, kuruluşundan itibaren her kademesinde görev aldığım partimden ihraç edildiğim ve sonuna kadar bağlı olduğum Sayın Cumhurbaşkanımıza, kesinlikle şahsıma ait olmayan ithamlarda bulunduğuma ilişkin basında yer alan iddialar üzerine, açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle herkes bilmelidir ki, partimden tarafıma ulaşan hiçbir resmi bildiri bulunmamaktadır. Şahsıma ait olduğu iddia edilen sözler, tamamen hayal ürünü olup Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bu yakışıksız sözleri sarf etmem kesinlikle söz konusu değildir. Benim, Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığımı kimse sorgulayamaz. Ben, partimin kuruluşundan bu yana, bir saniye bile şüphe etmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durdum. Ömrüm yettiği sürece de Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya devam edeceğim. Bugüne kadar asılsız ses kayıtları üreterek, kumpaslar kurarak, kimlerin hangi operasyonların içinde olduğunu, partim ve Türk halkı çok iyi bilmektedir.17-25 Aralık kumpasının yaşandığı dönemde de, hayali ses kayıtlarını kimlerin hazırladığı ve bunlardan kimlerin menfaat sağlama peşine düştüğü de açıkça ortadadır. Şahsımın, AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığı, asla sarsılmayacak ve sorgulanamayacak gönül bağlılığıdır”

AK PARTİLİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

“Tarafıma iletilmese de, eğer partim beni ihraç etmeyi uygun gördüyse, bu partimin takdiridir. Ben, bugüne kadar AK Partili olduğum gibi, bundan sonra da son nefesime kadar AK Partili olmaya devam edeceğim.  Şahsıma yönelik bu kumpasın hangi amaçla, kimler tarafından tezgahlandığı, partim tarafından ortaya çıkarılacaktır. Kutlu davamıza, partimize zarar veren bu kişiler tespit edildiğinde, AK Parti’miz kangren haline gelmiş yaradan da kurtulmuş olacaktır. Şahsımın buna vesile olması, en büyük dileğimdir. Aktif siyaseti bırakmış bir parti üyesi olarak, hala benim üzerimden partimin yıpratılmaya çalışılması ve bunun kongre sürecine denk getirilmesi, oldukça manidardır. Bir kez daha belirtmek isterim ki, şahsıma ait olduğu iddia edilen ses kaydı ve basında yer alan içerikler, kesinlikle tarafıma ait değildir. Benim, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partime olan sevgimi, sadakatimi ve bağlılığımı, omuz omuza vererek partim ve ülkem için birlikte yürüdüğüm yol arkadaşlarım çok iyi bilir”