GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Sonuçlarla ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ELEŞTİRİLERLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kendisine ve parti teşkilatına yönelik eleştirilerle ilgili ilk kez Gündeme Bakış’a konuştu. Şengül, “Şimdiye kadarki en yüksek oyu aldık. İzmir’de daha önce bu kadar yüksek oy almamıştık. Burada AK Parti’nin kesinlikle başarısızlığı yok. Eğer oyumuzu düşürseydik, geriye gitseydik evet bu bir başarısızlık olurdu. Eğer her parti kendi başına seçime girseydi 14-15 ilçeyi alırdık. Bundan adım gibi eminim. Sonuçlar da bunu zaten gösteriyor. Adaylarımızın her biri gayet iyiydi. Hepsi de ortak akılla belirlendi. Hiçbir adayımız partinin oyunun altında oy almadı. 2014 yerel seçimlerine göre de 24 Haziran genel seçimlerine göre de oyumuzu artırdılar. Ben bir başarısızlık görmüyorum” dedi.  

YÜZDE 48.5 İLE SEÇİM KAYBETTİK!
AK Partili Şengül, yüzde 48.5 ile seçim kaybettiklerini hatırlatarak, “Beydağ’da adayımız yüzde 48.5 oy aldı. Kemalpaşa, Buca, Torbalı, Bayraklı gibi ilçelerimizde yüksek oy oranını almamıza rağmen olmadı. Bunu unutmamak gerekiyor. Şimdi soruyorum; bunun neresi başarısızlık? Parti teşkilatımız hiç çalışmadığı kadar çalıştı. Hem de gece gündüz demeden. CHP ise hiç çalışmadı. Biz onları sahada görmedik. Benim vicdanım çok rahat. Bazı şeyler söyleniyor. O sözleri söyleyenler parti içerisinde hesabı olanlar! Biz tüm ilçelerimizin analizini yaptık. Nerede neden kaybettiğimizi ortaya koyduk. Şunu özellikle belirtmem gerekiyor ki hem Büyükşehir’de hem de ilçelerde oy oranımızı artırdık” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA…
Büyükşehirler arasında oy oranını en fazla artıran ilçenin İzmir olduğunu ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Oy artışımız orda. İstatistikler her şeyi gösteriyor. Bize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. İzmir için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.