GÜNDEME BAKIŞ – Van, İzmir, Denizli’de Cumhuriyet Savcılığı yapan, yerel seçimlerde 45 bin oy alan AK Parti’nin Menemen adayı Durmaz Bayraktar, seçimi kazanamadı. Devlet memuru olan Bayraktar daha sonra İçişleri Bakanlığı  Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri olarak atandı.

BAŞKANLIK CHP’DEN AK PARTİ’YE GEÇTİ

Geçtiğimiz aylarda belediyeye yapılan operasyon sonrası Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy tutuklandı ardından da görevden el çektirildi. Mecliste yapılan seçimde CHP’li Deniz Karakurt ve AK Partili Aydın Pehlivan yarıştı. İki aday da son turda aynı oyu alınca kura çekimi yapıldı ve seçimi CHP’li Karakurt kazandı. AK Parti seçimine yönetmeliğe aykırı yapıldığını öne sürerek mahkemeye gitti. Mahkeme AK Parti’yi haklı buldu, seçimin yenilenmesini istedi. Yapılan yeni kura seçimini bu sefer AK Partili Pehlivan kazandı.

HEP YANINDA

Pehlivan’ın başkanvekili olmasının ardından, Bayraktar onu hiç yalnız bırakmadı. Başkanvekili Pehlivan’ın Ankara’da genel merkez ve bakanlık ziyaretlerinde de Bayraktar’ın olması dikkat çekti.

MENEMEN BELEDİYESİNE GEÇİYOR

GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre; devlet memuru olan Bayraktar Menemen belediyesine transfer olacak ve başkan yardımcısı olarak görev alacak. Bununla ilgili çalışmaların sürdüğü ve önümüzdeki hafta bu transferin gerçekleşeceği belirtildi.  

MECLİS ÜYESİ DEMİRCİOĞLU DA BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI 
 Öte yandan Başkan Vekili Pehlivan AK Partili meclis üyesi Yusuf Demircioğlu'nu başkan yardımcısı olarak atadı.