MÜSİAD İzmir Şubesinden yapılan açıklamaya göre, sorun ve çözüm önerilerini aktaran esnaf, trafik ve ulaşım sorunları başta olmak üzere otopark, güvenlik, umumi alanlar ve mal tedariki konusunda yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

Nasır, esnafa her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "İzmir’de esnaf, iş adamı ve tüccar, ekmeği aslanın ağzından değil midesinden çıkartıyor. Burası Türkiye’deki bürokratik oligarşinin en ağır işlediği yer. Biz de bu anlayışın İzmir'de değişimini ve dönüşümünü sağlayabilmek için dertleniyor, çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saygılı da 650 dönümlük bir alanda, 3 bin 350 dükkanıyla, yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayan Yenişehir Ticaret Merkezi’nin (Gıda Çarşısı) altyapı eksikliği ile ulaşım sorunlarının bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Ticarette inovatif düşünerek geleceğe dönük olarak Gıda Çarşısı’nın şehrin içerisinden çıkartılarak uygun başka bir yere taşınması elzemdir. Sayın Vekilimiz Necip Nasır da Gıda Çarşısı'nın sorunlarıyla dertlendi. MÜSİAD İzmir olarak esnafımızın yanındayız, şehrimizin yarınları için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."