Karşıyaka Güzel Sanatlar Lisesi'nin İzmir'in eğitim ve kültür sanat hayatına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Necip Nasır, projenin toplam 22 bin 775 metrekare arazi üzerinde 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını söyledi.

İzmir Körfezine hakim konumda kurulacak olan lisenin, çevresiyle bütüncül, mimarisi ve peyzajıyla da dikkat çeken bir özelliğe sahip olacağını kaydeden Nasır, “Lisemiz kurumsal olarak müzik ve resim dallarında eğitim verecek. 12 derslikli, 30 bireysel müzik odası, koro ve orkestra odaları, ses kayıt stüdyosu, resim, heykel-modelaj, seramik, fotoğraf, grafik, desen atölyeleri, 112 yataklı kız ve erkek öğrenci pansiyonu, yemekhane - kantin, spor salonu ve 400 kişi dinleyici kapasiteli konser salonundan oluşacak. Mimarisi ve sosyal donatılarıyla da dikkat çeken Karşıyaka Güzel Sanatlar Lisesi’ni şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Birçok farklı disiplindeki sanat dalını bir arada sunacak bu projenin önemine değinen Necip Nasır, “Milletimize hizmet yolunda durmak yok. Ülkemizin kültür sanat yaşamına, kent kültürüne bir çok katkı sağlayacak olan Karşıyaka Güzel Sanatlar Lisesi, eğitim camiasına şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.