GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme’de yıllardır tartışma konusu olan kalker ocağı yine gündeme geldi. AK Partili Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu, Alaçatı Akçakaya Mevki’nde hazır beton tesisi ve hazır sıva tesisi kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. Projenin bedeli 8 milyon 990 bin TL.

İSTENMİYOR

Çeşmeliler yıllardır Kalker ocağı ile mücadele ediyor. Yeni projenin dünyaca ünlü Alaçatı sörf alınana yakın olması ise endişeleri artırıyor.

ALAÇATI’YA 1.75 KİM UZAKLIKTA!

Projenin teknik olmayan özellikleri kısmında şu ifadelere yer verildi:

“Çalışma alanı Çeşme İlçesine 9 km, Alaçatı Mahallesine kuş uçuşu 1,75 km ve İzmir İline ise 80 km mesafededir. Denize 500 metre, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajına ise; 1800 metre mesafe uzaklıktadır. Proje kapsamında uygulanacak teknoloji; hammaddenin piyasadan toplanması, müşteri taleplerine bağlı olarak belirlenecek formülasyon doğrultusunda harmanlanan malzemelerin karıştırıcıda karıştırılması ve transmikserlere dolum yapılarak satışa sunulması olarak tanımlayabiliriz. Proje alanında mevcutta 8 personel görev almaktadır. Yapılması planlanan kapasite artışı projesi ile inşaat/montaj aşamasında 5 personel görev alacaktır. Kapasite artışı projesi kapsamında tesisler tam kapasite ile işletmeye alındığında ise toplam 15 personelin görev alması planlanmaktadır. Tesiste yılda 300 gün, günde 8 saat, tek vardiya (08:00-17:00 saatleri arası) çalışma yapılacaktır. Çalışan personelin sosyal ihtiyaçları, faaliyet alanının içerisinde mevcutta bulunan idari ve sosyal tesislerden (tuvalet, duş, soyunma-giyinme ünitesi ile yemekhane) karşılanacaktır. Sızdırmaz fosseptikte toplanan atık sular İZSU denetimli vidanjörlere çektirilerek, işletmenin bulunduğu bölgeye yakın yerde mevcut olan İZSU kanalına iletilmektedir. Su ihtiyacı İZSU ile yapılan sözleşme ile tankerler vasıtasıyla temin edilmektedir”