GÜNDEME BAKIŞ - CHP’li Belediyelerin gündemde kalmak için sürekli polemik üretmeye çalıştıklarını öne süren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, AK Parti’nin millete hizmet için çalıştığını CHP’nin ise bu hizmetlere gölge düşürmek için kuru gürültüden başka bir şey yapamadığını söyledi.

BİZ HİZMET ETMEKTE YARIŞIRIZ!

Kırkpınar açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“CHP'li belediyeler hizmet edemedikleri için kavga peşindeler. Halka söyleyecekleri hiçbir şey yok.  Başarısızlıklarını geçiştirmek ve gündemde kalmak için bu tip polemiklere ihtiyaçları var. Biz hizmet etmekte yarışırız. Onlar o hizmetleri karalamakta yarışırlar. Düşünsenize biri Adana'da sözde Sahra Hastanesi yapıyor, diğeri zekat ve fitre toplamaya kalkıyor.  Daha ne kadar asfalt döküleceğini bilmeyen belediyeler ulaşımda kısıtlamaya giderek halkın hastalanmasına sebebiyet veriyor”

MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR…

Türkiye cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Kırkpınar, “Hukuk ve adalet söylemlerine gelince mangalda kül bırakmayanlar, bir hukuk devletinde çift başlılık olsun istiyor. Valiliğin olduğu yerde Büyükşehir belediyesinin başına buyruk hareket etmesi ne kadar doğru buradan sormak istiyorum. Bütün kurumlar valiliğini çatısı altında hizmet için toplanıp güçlerini birleştirirken size başınıza buyruk hareket ediyorsunuz. Devletimiz yapılması gerekeni kanunlara uygun ve olması gerektiği gibi yapıyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SÜRECİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYOR

Pandemi sürecinde Avrupa ve Amerikan’nın çaresizlik içerisinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kırkpınar, “Şu an dünyaya baktığımızda Avrupa çöktü. Amerika çuvalladı. Dünyanın en gelişmiş ve süper güçleri bu pandemi karşısında adeta yok olurken Türkiye en başarılı ülke olarak örnek bir davranış sergiliyor. Bu da yeni ve büyük Türkiye'nin nasıl bir gelecek vaat ettiğini ortaya koyuyor. Biz dünya ölçeğinde vizyonumuzu belirlerken CHP belediyelerin bizleri bu kısır döngü işlerine çekmeye çalışmaları anlamsızdır. Onlar devlet ve millet düşmanlarını İzmir'de TBMM’nin açılışının 100'üncü yılında ağırlama peşindeler.  Her şeyden önce Tunç Soyer'in daha ilçe belediye başkanıyken kimleri ağırladığını kimlerle birlikte olduğunu biz de çok iyi biliyoruz. Sayın Soyer ilk önce alt yapı sorunlarını ve su problemini çözsün. Çevre düzenlemesini yapsın trafik sorunu ve kentsel dönüşüm problemini çözsün.” diyerek tepkisini dile getirdi.