Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i ziyaretinin ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

KENDİSİ AZ BİLGİYE SAHİP… 
İzmir’de son günlerde orman yangınlarının ardından tespitlerin yapıldığını, alanın imara açılmayacağını kaydeden AK Partili Kaya, “Yangın sonrası tespitler bir zaman gerektiriyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yangının tamamen sönmesi sonrası hemen orman kaybının hem de vatandaşımızın gördüğü zararları tespit etmeye çalışıyorlar. Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Yani tabi ki Sayın Soyer’in bildiğim kadarıyla orman konusunda bir uzmanlığı olmadığı, yaptığı cahilliğe varacak açıklamalardan belli. Anayasamızda orman ilişkin koruma maddeleri vardır. Yanan arazilerin ormana açılabilmesi mümkün değil. Ama sanki kendisi  bir belediye başkanı olarak yanan yerlerde bir imar yetkisi varmış gibi ‘İmara açmayacağız’ benzeri değerlendirmeler yaptı. Bu açıklamalar kendisinin ne kadar az bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Cehalet varır noktada bilgi sahibi kendisi” diye konuştu.

24 KASIM’DA İZMİR İLE ORAYI AĞAÇLANDIRACAĞIZ 
Yanan orman yeşillendirileceği ve bunun örneklerinin bulunduğunu ifade eden Kaya, “Son Başbakanımız Binali Yıldırım geldi yangın sonrası değerlendirmesini sivil toplum örgütlerimiz, rektörlerimizi AK Parti ve MHP’nin katılımıyla yapıldı. 24 Kasım’da çok önemli bir kampanya ortaya koyacağız. Bir de şunu hatırlatmak isterim, geçtiğimiz yıllarda Menderes ve Gümüldür’de ortaya çıkan orman yangınları sonrası bakanlığımız çok hızlı şekilde müdahale etmiştir. Çalışmalar sonrası orada artık ağaçlar iyice büyüdü. Yine burada da aynı çalışmayı yapacağız. Aslında orman meselesi, siyaset üstü bir mesele. Ama süreçte özellikle CHP’nin konuyu yalan yanlış beyanlarla siyasete alet ettiğini görüyoruz. Gerçeklerde ortaya çıktı süreç içerisinde. Biz konuya siyaset üstü yaklaşıyoruz, 24 Kasım’daki büyük kampanyamızla bunu her kesime göstereceğiz ve alanın yeniden yeşillenmesini sağlayacağız. Selçuk’ta Meryem Ana’nın bulunduğu Gül Dağı’nda bu durumu örneği var. Büyük yangın sonrası ağaçlar yeniden çıktı. Arkadaşların niyetleri farklı olduğu için, bizi kendileriyle karıştırıyorlar. İnşallah 24 Kasım’da bütün İzmir’le orada ağaçlandırma seferberliğini yerine getireceğiz” diye konuştu.

BİNALİ BEY VE NİHAT BEY’İN PROJELERİNE BAKSIN 
Altınyol’daki şerit genişletme projesine değinen Kaya, “Trafik İzmir’in bir numaralı gündemi. Buna ilişkin şurada bir şerit arttırayım problem çözülsün gibi basit bir yaklaşımla bir ilerleme sağlayamazsınız. Biliyorsunuz ki orada bir şehir hastanesi inşaatımız da var. Sayın Başbakanımızla gittik, sağlık bakanımız da vardı. İncelemelerde bulunduk. Şehir hastanemiz açıldığında bırakın biri şerit daha açmanız gerekecek. Ulaşımın ana kalbi olacak noktalarda birisi olacak. Biz de yerel yönetimlerin bir işin kendimiz yapmaya karar verdik. Sayın Karayolları müdürümüzle çalışmalarımızı başlattık. Sayın Soyer Binali Bey ve Nihat Bey’in ulaşımla ilgili projelerini baksın, çözümü orada bulacaktır. Biz de Ankara ölçeğinde üzerimize bir şey düşecekse yardımcı olalım, trafik sorununu ortadan kaldıralım. İzmir’de araç sayısı üzerinden baktığımızda yaşadığımız gibi bir trafik sorunu olmaması lazım. Bir İstanbul ve Ankara’daki gibi bir yoğun araç sayısı yok İzmir’de. İzmir’de alternatif yolların yapılması lazım, çözüm vaat ettiğimi projelerde duruyor” dedi.

SOYER’E DİYECEĞİ 3 KELİME 
Kaya, İnciraltı için projenin hazır olduğunu ve karşı çıkmaması için Soyer’e çağrıda bulundu. Kaya, “İzmir olduğunda biz ‘gerisi teferruattır’ anlayışı içerisindeyiz. Ama bizim gördüğümüz şuan ne Sayın Soyer’in ne CHP’nin Milletvekillerinin İzmir için bir iş yapma gayreti yok. Bu noktada samimi değiller, İzmir’in sorunlarının çözümü için ortak bir birliktelik noktasında kendilerini samimi bulmuyorum,  bir gayret de görmüyorum. Orman yangını noktasında görüyoruz; Suçlamalar, suçlamalar, başka hiçbir şey yok. Bu birlikte ortadan kaldırmamız gereken bir işti ama burada bu yaklaşımı ve anlayışı görmedik. İzmir ile ilgili de baya bir süreç oldu, problemler ‘Ankara’da çözülsün’ dediler ama biz buna yabancı değiliz. Sayın Kocaoğlu başkanlığı döneminde o dönemki İl Başkanımız Sayın Aydın Şengül ile birlikte bir dosyayla gitti, o dosyada ne varsa biz gerekeni yaptık ama ortaya da bir iş çıkmadı. Yine çok önemli bir eksik problem varsa, ki olsaydı yaklaşık 5 ay oldu. Bu noktada hem il başkanımızla hem bizlerle irtibata girip şimdiye kadar çözümlerdi. Biliyorsunuz metro izni noktasında bir şey oldu, Cumhurbaşkanımızdan zaten hemen onay çıktı.  Varsa Ankara’da çözmemiz gereken ciddi bir mesele ‘çözüme hazırız’ diye her zaman söyledik. Artık İzmir’de herkes bilsin ki; CHP’ye mazeret bırakmayacağız. 20 yıldır yönetiyorlar, hep gelen başkanlar bunları söylüyorlar ama net bir şey istediğimizde bize gelmiş bir talep olmuyor. Mesela İnciraltı noktasında ben bir çağrı yaptım, diyeceği 3 kelime; İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ben dava açmayacağım’ diyecek ve İnciraltı’nda ki planlar kısa süre içerisinde çıkacak, zaten hazır. Biz bunu daha önce 2 defa yaptık, Sayın Kocaoğlu tüm yaklaşımlarına rağmen gitti davaları açtı. Şimdi söylüyoruz. Seçimden önce vaat etti; ‘İnciraltı’ndaki insanlarla görüştüm, biz size bu konuda yardımcı olacağız’ dedi.  Çıksın! Ben çağrı yaptım dedim ki; ‘Bir şey yapmaya da gerek yok, ‘Kocaoğlu gibi dava açmayacağım’ desin, İnciraltı’ndanki problem böylece çözülmüş olacak.  Ama ortada bir şey yok” dedi.

İMZALARIN BEKLEME İHTİMALİ YOK 
“Ankara’da İzmir’in bir konusunun bekleme ihtimali yok, hemen hızlı şekilde çözümünü buluruz” diye Kaya, “Siyaset bir üslup meselesi, siyaset itişe kakışa yürütülecek şey değil. Bu noktada büyükşehir belediye başkanının ve Milletvekili arkadaşların bir uzlaşma arayışı varsa bunu yapmaları gerekiyor. Görüyoruz ki; Tarım bakanımıza demedikleri şey yok. Bunlar bir araya gelip bizim konuşup çözebileceğimiz şeyler. Siyaset böyle polemiklerle yürütülecek bir şey değil. O zaman iş üretilemiyor. Bu noktada da bir şey göstermeleri lazım... Bir dosya noktasında bir talepleri olduğunu duydum. Biz de bir iş beklemez, Ankara’da… Bundan bütün İzmirliler emin olsun. Onlar gibi ağır ağırda değil, meseleleri hemen çözeriz, yeter ki İzmirlilere faydası olsun. Gördüğümüz Seferihisar’daki gibi İzmir’de de laylaylom yürüyecek herhalde.  Basın üzerinden şovani her şey var ama iş icraata gelince ortada hiçbir şey yok” diye konuştu.