GÜNDEME BAKIŞ – Tunç Soyer’in, Büyükşehir belediyelerinin yardım toplamasının engellenmesiyle ilgili Onlar para derdinde biz can derdindeyiz. Nereden tutsak elimizde kalıyor. Bunların bir gün hesabı sorulacak” sözleri tartışma çıkardı. Soyer’e bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi.

BİR BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMIYOR!

Kaya, şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, "Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak" demiş. Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir Belediye Başkanı'na yakışmıyor. Yazık, çok yazık. Önce şunu söyleyeyim, "Bir gün hesabı sorulacak" sözünü PKK'lılar da, FETÖ'cüler de çok söyledi. Tehditler savurup "hesap soracağız" diyen PKK'lıların dağda, FETÖ'cülerin menfezlerde kaçacak delik aradığını hep beraber gördük. Biz hesabı sadece Allah'a ve milletimize veririz.”

BİR YANDAN VİRÜSLE BİR YANDAN DA BU TARZ SİYASETÇİLERLE UĞRAŞMAK TOPLUMUN TALİHSİZLİĞİ!

“Kanunlar ortadadır. Kanunlara karşı hareket edip, izin almadan yardım toplamak yasal değildir. Her şeyi kuralına göre yaparsanız, kimse size bir şey demeyecektir. Kanun tanımaz tavırlarınızın neticesinde ortaya çıkan tablodan hükümeti sorumlu tutmak tam bir şark kurnazlığıdır. Devletin tüm kurumları büyük bir mücadele gerçekleştirirken, İzmir'in Belediye Başkanı'nın uğraştığı konuya bakın. Bu işin siyaseti olmaz. Yazık, bir yandan virüsle uğraşırken bir yandan da bu tarz siyasetçilerle uğraşmak zorunda kalmak bu toplumun talihsizliği. Çok üzücü.  Toplumu germek, kutuplaştırmak politika argümanı olarak kullanılmamalı. Siyasi partiler düşman değil, rakiptirler. Bu zorluklar ayrışmayla değil, birlik ve beraberlik ruhu ile aşılır. Gün siyaset yapma günü değil, bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür”