Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar’da TOKİ tarafından yapılacak olan konutlara ilişkin bilgi verdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na rağmen alt ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının sağlandığını kaydeden Kaya, “Konutlarımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İstemezükçü Muhittin Selvitopu ilçesine bir yatırım gelmemesi, ilçesinde yaşayan insanların daha konforlu şekilde yaşamaması noktasında istemezükçü bir yapı ortaya koydu. Gelinen nokta ortada, TOKİ konutlarının Cuma günü ihalesi yapılıyor. 750 hemşerimiz daha önce yapılan kurayla belliydi. Selvitopu’nun, “Ne aceleniz var” sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Kaya, “Sayın Selvitopu bunu anlamaz. Selvitopu, sözde sosyal demokrat bir partide belediye başkanlığı yapabilir ama dar gelirli vatandaşlarımızın o sıcak konutlarına bir an önce ulaşma isteğini anlamaz. Çünkü CHP bugün zengin partisi haline geldi. Muhittin Selvitopu da Karabağlar’da sadece zengin muhitlerde belediye başkanlığı yapan bir isim. Hatta kura çekildiğinden bile haberi yoktu. 30 binin üzerinde aile müracaatta bulunmuştu, Selvitopu’nun haberi yoktu. Neden; dar gelirli ailelerden haberdar değil, onların ne şartlarda yaşadıkları, bu ailelerimizin ev sahibi olması onun için çok önemli değil. Sayın Selvitopu, sosyal demokrat olsaydı, dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olsaydı, bize ‘neden 750 yapıyorsunuz, 3 bin, 5 bin, 10 bin tane ev yapın’ derdi. Karabağlar’da bu ihtiyaç var çünkü. 750 ev yapılacak 30 bin aile başvurdu. Sayın Selvitopu, bu hemşerilerimizin dar gelirli kardeşlerimizin sıcak, konforlu yapılarda oturmasını geciktirdi. Ben görüyorum oradaki belediye başkanı da, ilçe başkanı da, meclis üyeleri de çatlıyorlar, çünkü biz sosyal adalet anlamında yapılacak en iyi projelerden birini yapıyoruz. İnsanlar kira öder gibi, 3 katlı, 5 katlı çok güzel peyzajı yapılmış bir alanda ev sahibi olacak. Bunu hazmedemiyorlar. Çok katlı binalar yapılsın diye tekliflerde bulundular. Biz çok güzel bir proje yapacağız, hızlı bir biçimde Sayın Selvitopu’nu çıldırtacak hızlılıkta bu konutlar yapılacak. Benim dar gelirli hemşerilerim sıcak yuvalarına kavuşacak” dedi. 

ELİNDEN GELENİ YAPTI!

Demokrasi Üniversitesi’nin yeni kampüsünde eğitim faaliyetlerine başladığını kaydeden Kay, “Üniversite de faaliyet gösteriyor. Selvitopu o üniversite ilçeden gitsin diye de elinden geleni yaptı. Sayın Selvitopu da Trump çağı siyasetçisi. Karabağlardaki Demokrasi Üniversitesi kampüsümüz 10 bin öğrencinin öğrenim göreceği alan olarak planlanmış. Üniversitenin kapasitesi bu, üniversitenin kapasitesi 30-35 bine çıkana kadar biz bu alanı sağlamış olduk. Rektörümüz bu alan fazlasıyla yeter diyor. Türkiye’de üniversitelere yer tahsisi yapan kişi de Sayın Selvitopu’na açıklama yaptı, en büyük alanlardan bir tanesi olduğu ifade edildi. Kaldı ki zaten yer TOKİ’nin. TOKİ bizim gayretlerimizle, Karabağlar’ın bu halinden kurtulması için kendi arazisinin yarısını vererek Demokrasi Üniversitesi yaptı. Geciktirdi Selvitopu ama hepsi oluyor, Selvitopu çatladı, patladı ama biz yaptık” açıklamasında bulundu. 

“HDP TALİMATI CHP VE İYİ PARTİ’Yİ DİZE GETİRDİ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adıgüzel Vakfı işbirliğiyle Meslek Fabrikası binasında hayata geçirilmek istenilen Tarım ve Teknoloji Meslek Yüksekokulu’na yönelik eleştirilerde bulunan Kaya, “Biz projeye karşı çıkmayız, biz İzmirlinin malının İstanbullu bir vakfa peşkeş çekilmesine karşıyız. Ben İYİ Parti’nin de son tavrından sonra iyice emin oldum, burada talimat HDP’den, belli. HDP’nin talimatı CHP ve İYİ Parti’yi dize getirmiş noktada” diye konuştu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın “İzmir’deki özel okulların yüzde 70’i İzmir dışı sermaye” sözlerini değerlendiren AK Partili Kaya, “Bu çok enteresan bir akıl. Bugün İzmir’de 2 tane üniversite var. Yaşar Üniversitesi, Yaşar Holding’in vakfı ve yüzde 100 İzmir sermayesi. Sayın Kırkpınar neden böyle bir beyanda bulundu anlayamadım. İkincisi Ekonomi Üniversitesi, o da İzmir Ticaret Odası’nın, tamamen İzmirli İş İnsanlarımızın sermayesiyle oluşmuş bir okul. Tınaztepe Üniversitesi var, o da İzmirli hemşerimizin. Başka bir özel üniversite var mı, bizim bildiğimiz yok. Sayın Kırkpınar başka bir vilayetten bahsediyor herhalde. Ayrıca buradaki mesele zaten sermaye artırımı değil. İzmir’in çok önemli bir değerini, İzmir Ticaret Odası, İzmir Sanayi Odası gibi çok önemli kurumlar isterken ne olduğu kamuoyuna açıklanmamış, ne olduğu belirsiz İstanbul’dan bir vakfa bu değer adeta peşkeş çekiliyor. Temel mesele bu… Sayın Kırkpınar, Sayın Soyer’in yaptıklarından dolayı zorlanıyor, biliyoruz. Sayın Soyer’in ailesi tarafından mağdur edilmiş insanların başında hem İYİ Parti Milletvekilleri hem Sayın Kırkpınar geldiği halde seçim döneminde sahiplendiler ama gelinen noktada, bu olayı gerçek dışı bir beyanla savunması anlaşılır değil. Sayın Kırkpınar Ticaret Odasına da, Yaşar Holding’e de, Tınaztepe ailesine de ayıp etmiştir” dedi. 

“HÜSMEN BEY, ŞEHİT AİLESİNE YAPILAN EDEPSİZLİĞİ SAVUNUR HALE GELDİ”

İzmir’deki özel üniversitelerin İzmir sermayesi olduğunu aktaran AK Partili Kaya, “İlla böyle bir üniversite kurulacaksa; ki ben böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum; Sayın Soyer’in devlet üniversitelerine bir tavrı var. Devlete bir tavrı var Sayın Soyer’in. Devletle bir problemi var, bunu Kıbrıs konusunda da, ulusal değerlerimize yönelik çıkışların da görüyoruz. Ben Hüsmen Bey’in böyle biri olmadığını biliyorum. Devlet üniversiteleri ile hadi çalışmıyorsun, İzmir’de 3 tane özel üniversite var. Ekonomi Üniversitesi’nde İzmirli bütün iş insanları var. Gidersin, orayla işbirliği yaparsın böyle bir ihtiyaç varsa. Üstüne bir de istemişler, Sanayi ve Ticaret Odaları, ‘Ara eleman önemli bir ihtiyaç, biz burada faaliyet gösterelim, gençlerimizi yetiştirelim, iş hayatına hazırlayalım’ demiş. Benim artık buradaki düşüncem kuvvetlendi, bu HDP’nin isteği, talimat onlardan. Önce CHP, HDP’nin isteği karşısında önünü ilikledi, şimdi de İYİ Parti bu noktada önünü ilikleyerek durmuş oldu. Hüsmen Bey, kendi milletvekilinin şehit ailemize yapmış olduğu edepsizce hakareti bile savunur noktaya geldi. Burada benim gördüğüm Hüsmen Bey gibi İzmir’de uzun yıllardır siyaset yapan birinin İzmir’deki 3 üniversitenin sermayesini bilmemesini imkan harici görüyorum. Bu yaklaşım yakışmamıştır” ifadelerini kullandı. 

“TORBALI’DA YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINI GEÇTİ”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı’da CHP’ye oy veren seçmenin bugün pişman olduğunu belirterek, “Torbalı’da bütün hemşerilerimiz de biliyor, evden çıktığınızda sanki bir sağa bir sola döne döne ana yola ulaşana kadar çok büyük problem yaşıyoruz. Vatandaşlarımız da buna alışık değil. 2009-2014 döneminde AK Partili bir belediye vardı ve 1 katrilyonluk yatırımı kazanmış bil ilçe, şimdi mahalle arası yollardan geçiş imkanının kalmadığı bir ilçe haline geldi. Vatandaşlarımız çok dertli, CHP’nin içinde bulunduğu durum, kendi meselesi, bizim meselemiz değil. AK Parti, Torbalı’da hep birinci olan bir parti. Genel seçimlerde birinci partiyiz, 2018 seçimlerinde de yine birinci partiydik. CHP, HDP’den aldığı destekle belli bir mesafeyi yakalamış oldu. Şu anda diğer siyasi partileri bırakın, CHP’ye oy vermiş arkadaşlar bile biz hata yaptık, burada AK Parti keşke devam etseydi diyorlar. Bu durum Menderes, Selçuk için de geçerli. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız AK Parti ve CHP farkını yaşayarak görüyorlar. Torbalı’nın yolları köstebek yuvasını artık geçti, daha da ötesinde” dedi. 

“30 MİLYONLUK YATIRIM GELDİ”

AK Parti yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Kaya, “Torbalı’da önemli bir meseleyi çözüyoruz. Kemalpaşa Köprülü Kavşağı 30 milyonluk çok önemli bir proje ve o bölgede trafiği rahatlatacak. Eskiden o kavşak, şehir dışı kavşağıydı, şimdi Torbalı çok büyüdüğü için Kemalpaşa ayrımı neredeyse şehir içi konumuna geldi. Bu düzenlemeye çok ihtiyaç vardı. İhalesi yapıldı, müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı, Türk Telekom ve İZSU hatları yeraltına taşıma işlemleri de artık bitiyor. Muazzam bir köprü oluyor, 8 şeritli, 4 üstten 4 alttan muazzam bir projeyi hayata geçirmiş, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamış oluyoruz” açıklamasında bulundu. 

“İNCİRALTI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İnciraltı Arsa Mağdurlarının sorunlarını bu 2022’ye kalmadan çözmek için çalıştıklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüz de bir değişiklik oldu. Dernek Başkanımız Tayfun (Karabulut) Bey’le yeni müdürümüzü ziyaret ettik. Tayfun Bey de hem tanışıp hem de oradaki arazi sahibi hemşerilerimizin görüşlerini de ifade etti. Bizim öncelikli işlerimizden, inşallah 2022’ye taşımadan kronik problemlerimizden birini İzmir gündeminden düşüreceğiz. Selçuk’ta da 15 Aralık’ta hastaneyi ihale ediyoruz. Belediye Başkanına rağmen… Selçuk’taki hastaneyi engelleyen oradaki CHP’li belediye başkanı. Böyle bir şey olabilir mi, düşünebiliyor musunuz! Sağlığın siyaseti mi olur. Sadece o belediye başkanlığı koltuğuna oturmak için zamanında gitti o mecliste projeye itiraz ettiler. Sonra dava ettirdiler ve Selçuk’ta bu projenin 3 yıl gecikmesine neden oldular. Yoksa yerel seçimlere girmeden önce neredeyse Selçuklu hemşerilerimiz tam donanımlı hastane tedavi göreceklerdi. Biz böyle yatırım yapıyoruz, CHP’li belediye başkanlarına rağmen yatırımlarımızı yapıyoruz. Çok yazık, üzülüyorum” açıklamasında bulundu. 

“FABRİKA SAHİBİNDEN HESAP SORUN”

Gaziemir Emrez Mahallesi’nde bulunan eski kurşun fabrikasının kirlettiği alana yönelik Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren AK Partili Kaya, “Benim çağrımın üzerinden 3 ay geçti. Neden bu alanı kirleten kurşun fabrikası sahiplerine Gaziemir Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir şey söylemiyor. Halil Arda yaptığı açıklamada yine kirletene 1 kelime etmiyor. Neden koruyorsunuz bu adamı? Açıklamasında kamulaştırma yönündeki hatasını da kabul ediyor zaten. Ya senin ilçeni gelmiş biri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ruhsatıyla kirletmiş. İlçe belediyesi CHP, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP… Çıkar bu firmayı toplum önünde eleştirirsin, ikisi de eleştiremiyor. İkisi de bu firmaya tek laf edemiyorlar. Bu da kafada soru işaretleri oluşturuyor. Bu firmayı bu alanı temizleyeceğini söylemiş. Temizleyemiyor, neden bu firmayı sıkıştırmıyorsunuz. Orada duruyorlar ya, git o firmanın önünde dur. O firmayı İzmir’e reklam et, ‘İzmir’de benim ilçemi kirleten bu firma’ de. Neden diyemiyorsun, bunu neden yapmıyorsun? Böyle olunca da insanın aklına değişik değişik şeyler geliyor. Bizim bu konuda alanın temizlenmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda da kamuoyuyla paylaşacağız. Ben buradan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e de söylüyorum; neden bu firmayı koruyorsunuz! Gidip orada duran adam işleri yapmanız bir işe yaramıyor, gidin bu firmaya orada durun, ‘Neden burayı kirlettin, neden temizlemiyorsun’ diyerek, hesap sorun” çağrısında bulundu. 

“ESKİ STADIN MEYDAN OLMASI İÇİN DESTEK VEREĞİZ”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın “Eski Buca Stadını belediyeye devredin, meydana ihtiyacımız var” çağrısı üzerine alanda Başkan Kılıç ile yerinde incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Çalışıyoruz, geçtiğimiz haftalarda yine bir araya geldik. O konuda mutabıkız. Buca için yapılabilecek bir meydanın gelişmesini istiyoruz. Meydanın isminin de Fethi Sekin olması için bir karar alınmış ve çalışma yapılmış vaziyette. Buca’nın geleceği için oranın meydana eklenmesi lazım, biz bu konuda gerekli desteği vereceğiz” dedi.