GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkartılması tartışması hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’a AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yanıt geldi.

SOSYAL PROJEYE KARŞI ÇIKMAK AKIL TUTULMASIDIR
Projeyle ilgili bilgi veren AK Partili Kaya, “CHP İzmir Milletvekili Sayın Ednan Arslan'ın açıklamalarını üzülerek takip ettim. Karabağlar'a yapılacak ve dar gelirli vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak sosyal konut projesini ‘peşkeş’ olarak nitelendirmek Sayın Arslan'a hiç yakışmamıştır.  TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak konutlar, sosyal konut statüsündedir.  Bu konutlara erişim önceliği, dar gelirliler ve dezavantajlı gruplardadır. Söz konusu gruplarda yer alan vatandaşlarımız, kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacaktır.  Yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek sosyal konutlar, Karabağlarlı hemşehrilerimizin nitelikli konutlara kavuşmasında önemli bir ayak olacaktır. Bu sosyal projeye karşı çıkmak akıl tutulmasıdır. Çok üzücüdür. Ben şahsen, Sayın Ednan Arslan'ın Sayın Selvitopu tarafından yanlış bilgilendirildiğini, yalanlarla kandırıldığını düşünüyorum. Dar gelirlinin, emeklinin, engellinin ev sahibi olmasına karşı çıkmak Sayın Selvitopu'na yakışabilir ama Sayın Arslan'a yakışmaz.  Bu projenin kurası bir yıl önce çekilmiş, hak sahipleri belli olmuştur” dedi. 

BUNDAN İYİ REFERANDUM MU OLUR?
Kaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Sn. Arslan, kuraların çekildiğini bilmiyor olabilir. Yine yanlış bilgi almaması adına, kura haberinin olduğu linki kendisiyle paylaşıyorum.  Karabağlarlıların büyük ilgisinin olduğu, Şubat 2020'de kurası çekilen, herkesin yapımını dört gözle beklediği bu sosyal projeye karşı çıkanlar, kimi temsil ediyor anlamakta güçlük çekiyorum. Karabağlar'ın dar gelirli insanlarını temsil edenler, bu gaflete asla düşmez.  Sayın Ednan Arslan, "referandum yapalım, Karabağlar'a soralım" demiş. 750 konutluk projeye tam 30 bin 187 Karabağlarlı hemşehrimiz başvurdu. Kuralar çekildi, hak sahipleri belli oldu.  Bundan büyük referandum mu olur!  Verdiğim bilgilerin eksiksiz hepsi, ilçenin Bld. Bşk. olarak Sn. Selvitopu'nda da vardır.  Ancak her şeye karşı olan Sn. Selvitopu, hırsı ve inadı uğruna kendi partisinin Milletvekilini bile yalan-yanlış bilgilerle yönlendirmekten geri durmamaktadır. Durum bundan ibarettir”