Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, “Eski Buca Stadını” bize verin çağrısı karşılık buldu. CHP’li Kılıç, geçtiğimiz günlerde  GÜNDEME BAKIŞ‘a, stadın planlarda ‘Yeşil alan’ olarak geçtiğini, belediyeye devredilerek, büyük bir park ve toplanma alanı haline getirilmesi gerektiğini aktarmıştı. Başkan Kılıç’ın çağrısının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile eski Buca Stadında görüştü. Görüşmeye Buca Kaymakamı, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu’da eşlik etti.

KAYA: “STADIN TAŞINMASINA SICAK BAKIYORUZ” 

Stadı yerinde görerek incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Görüşmemizi yaptık. Stadın taşınması, yeşil alan, park haline getirilmesine sıcak bakıyoruz” dedi.  

KILIÇ: “GÖRÜŞMEMİZ OLUMLU GEÇTİ” 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, “Yapılan görüşme iyi geçti, stat imar planlarında zaten park olarak görünüyor. Biz bu alanın belediyeye devredilmesini ve imar planlarındaki haline kavuşturulmasını talep ettik. Onlar da olumlu yaklaştılar, takipçisi olacaklarını söylediler. Siyasi irade stadın kaldırılması ve park alanına çevrilmesi konusunda hemfikir. Parklar zaten belediyelerin sorumluluğunda oluyor bize devrolacak, biz de bu alanı park yapacağız” açıklamasında bulundu.