AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açılamaya göre, Kaya, balıkçıların ihtiyaç ve önerileri dinlendi, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın ile Sığacık Balıkçı Barınağı'nı gezerek, yerinde incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaya, Seferihisar AK Parti ilçe teşkilatının çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek, Aydın'ın ve ekibinin vatandaşlarla sürdürülebilir ve etkin bir iletişime sahip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlçe halkının taleplerini iyi etüt ederek, devletin mevcutta uygulanabilir tüm projelerini ilçeye kazandırmak için verimli bir çalışma sergilendiğini kaydeden Kaya, "Bugün Ahmet Başkan balıkçılarımızın ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması için elinden geleni yapıyor ve güzel bir sonuç ile 12 Ekim'de ihale sürecine geçiyoruz. Benim sizden ricam sizlerde lütfen haklarınıza sahip çıkınız. Biz size verilen sözümüzü yerine getiriyoruz ama yerel yönetimler vatandaşın, ilçe esnafının yararına olan projelere taş koymaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın da Seferihisar yat limanının genişlemesi projesine karşı olduklarını bildirdi.

Aydın, ekmeğini denizden kazanan Sığacıklı balıkçı ve tur teknecilerinin modern, teknik altyapısı ve mimarisi ile ihtiyaçlarını karşılayacak "balıkçı limanı"na ihtiyacı olduklarını aktardı.

Yat limanı genişletme projesinin gündeme geldiği ilk günden itibaren, muhtar, kooperatif yönetimi ve mahallede faaliyet yürüten balıkçılar ile irtibat halinde olduklarını belirten Aydın, genişleme projesinin bilimsel veriler ışığında projeye karşı olduklarını bildirdi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Yat limanının genişletilmesi projesine tavrımız net. Denize en çok sahip çıkan ekmeğini denizden çıkaran balıkçılarımız ve tekne tur işletmecilerimiz. Önceliğimiz onların istekleri ve ihtiyaçlarına cevap vermek, hizmet sağlamak. Biz, AK Parti Seferihisar İlçe Teşkilatının gayret ve çabaları ile yatırım programına alınan yeni balıkçı barınağının Sığacık'a kazandırılmasını istedik. Sayın Vekilim Atilla Kaya'da bu toplantıda bize müjdesini getirdi. Kendisinden aldığımız bilgi ile Sığacık Balıkçı Barınağı 12 Ekim'de ihaleye çıkılıyor. Proje Etüdü ve ÇED Süreci tamamlanan proje için hayırlısı olsun diyorum." (AA)