Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin yollarına yeterince asfalt yapılmadığını iddia etti. Koştu, “Asfalt konusunda Büyükşehir’den destek aldığımızı söyleyemeyiz. Ama umutla destek bekliyoruz” dedi.

MESELE BAZI İLÇELERİN AYRICALIKLI HALE GELMESİDİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir eleştiri de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan geldi. Hızal, “İzmir iyi yönetilmiyor. Aslında mesele sadece AK Partili ya da Cumhur İttifakında yer alan belediyelere, Büyükşehir tarafından asfalt çalışması yapılması değil. Mesele İzmir’de bazı ilçelerin ayrıcalıklı hale getirmesidir. Bu konudaki eleştirileri, sorunların varlığından bahseden sadece Cumhur ittifakı belediyeleri değil. CHP’li belediyelerin bir kısmı da bundan rahatsızlıklarını dile getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçeye eşit hizmet götürmek zorundadır. Ancak ne yazık ki son iki yılda görülüyor ki bazı ilçe belediyeleri Büyükşehir nezdinde imtiyazlı olmasıdır. Bazı ilçeler ise adeta cezalandırılıyor. Bunu dönem dönem Cumhur ittifakı belediyelerinde çok yoğun bir şekilde görebiliyoruz. Kiraz, Bergama örneğin… Sayın Soyer İzmir’in merkezi yönetiminden yeterince destek almadığı yönünde iddiasında bulanacağına, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 30 ilçe belediyesine eşit hizmeti götürmekle görevlidir” dedi.   

ARKA SIRALARDA HİÇBİR ASFALT ÇALIŞMASI YAPILMIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi dışında asfaltlama çalışması sürdürmediğini ifade eden Hızal, “Kendi iddia ettikleri gibi son yıllarda en yüksek performansı gösteren bir durumda değil. Pandemi döneminde şehrin merkezinde yapılmış bazı asfalt çalışmaları var. Asıl sorun kendi ifadeleriyle ‘arka sıradakiler’ diye bahsedilen alanlarda var. Buralarda hiçbir şekilde asfalt çalışması yapılmadı” dedi.

İZBETON SOYER’İN REKLAM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON üzerinden de eleştirilerde bulunan Hızal şunları söyledi:

“Buralarda bu çalışmayı yapacak kurum İZBETON’dur. İZBETON şirketi anlaşılıyor ki; yol, bakım ve onarım dışında her işi yapıyor. Son zamanlarda reklam işlerine girmişler. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın adeta bir reklam şirketi gibi çalışmaktadırlar. Dolayısıyla son iki yıldaki performansı yeterli değil. Aslında bunu Tunç Bey sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımların altındaki yorumlardan vatandaşın bu konuda şikayet ve eleştirilerinden çok rahat görebilir. İzmir’in altyapısında olduğu gibi üst yapısında da çok ciddi sorunlar bulunuyor. Bunu Kılıçdaroğlu’nun ikinci İzmir ziyaretinde haldeki vatandaşımız da çok net bir şekilde ifade etmiştir” dedi.