İzmir’deki sorunların yıllardır biriktiğini ve çözüm beklediği vurgulayan AK Partili Hızal, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den beklenti var. Seçimlerin üzerinden 4 ay geçti somut bir şey göremedik! Bu da bizi gelecekle ilgili kaygılandırıyor. İzmir’in bir 5 yılının daha heba olmasını istemiyoruz. Bu konuda oldukça samimiyiz. Soyer, 4 aydır kendi kişisel tanıtım çalışmalarına ağırlık veriyor. Kendisi, ‘işe bisikletle gidip geleceğim’ dedi, haber oldu. Ama devamı gelmedi. Bu vaadi arabasının arkasında taktırdığı bisiklet aparatıyla sınırlı kaldı. Söylem ve eylem arasındaki farklılık açısından önemli bir durum. Umarız kampanya döneminde verdiği vaatlerinin bu şekilde havada kalması söz konusu olmaz. Önümüzde İzmir için önemli olan 4.5 yıl var. Bu süre zarfından seçimsiz bir dönem olduğunu düşünürsek Buca metrosunda örneği gördüğümüz gibi iktidar ve muhalefeti ile İzmir’in tüm yapısal sorunlarını ortadan kaldırılması için hep birlikte mücadele vermek durumundayız. Bunu yaparken İzmir’e bütüncül yaklaşılması gerekiyor. Kentin her noktasına eşit hizmet gitmeli. Biz bunu bekliyoruz ve takipçisi olduğumu söylüyoruz” dedi. 

DİYALOGLA HER ŞEY ÇÖZÜLÜR!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, Kurban Bayramı sonrası Soyer’le birlikte Ankara’ya gideceklerini, İzmir’i ilgilendiren konularla ilgili bakanlarla görüşeceklerini belirterek, şunları söyledi:
“Kendilerinde talebimiz, Ankara’dan onay bekleyen projeler ya da çözüm isteyen sorunlarla Buca metrosunda yaşadığımız süreçte olduğu gibi değil, direkt olarak bizlerle kuracakları diyalogla, şehri temsil eden genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz ve il başkanlığımızla yapacağı görüşmelerle olmalı. Önümüzdeki süreçte de Ankara ziyareti söz konusu. Kendileri bir hazırlık yaptılar. Tarafımıza bu konular sunulduğunda biz de gerekli çalışmayı yaparak İzmir’imizin menfaatine olan her durumda Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olacağımızı söylüyoruz. Bu konuların çözümü konusunda elimizden geleni elbette ki yapacağız”

ALGI YARATILMAK İSTENİYOR AMA…
Hızal, İzmir’de AK Parti üzerinden olumsuz bir algı yaratılmaya çalıştığını öne sürdü. İzmir’e 17 yılda çok büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Hızal, “Bu algının doğru olmadığını İzmir’de son dönemlerde yapılan yatırımlarla görebiliyoruz. Yakın zamanda hizmete girecek Cumhuriyet tarihinin eh büyük yatırımlarından biri olan şehir hastanesi projesi. Binali Bey’in hem bakanlığı hem de belediye başkan adaylığı döneminde söylemiş olduğu ve hayata geçirdiği projeler var. Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli…İzmir-İstanbul Otoyolunun İzmir’e ne tür kazanımlar getireceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Sayısız proje…AK Parti hükümetlerinin, Cumhurbaşkanımızın seçim sonuçlarına bakmaksızın kentin ihtiyacı olan her yatırımlar konusunda adımlar attığını, çaba sarf ettiğini görüyoruz” dedi.