GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de 3 gün süren orman yangını AK Parti ve CHP’li milletvekillerini karşı karşıya getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a sosyal medya hesabından sert göndermelerde bulundu.

‘KONUYLA İLGİLİ CEHALETİNİ ORTAYA KOYDU’
Dağ, şunları söyledi:

“48 saattir yangın bölgesinde çalışmaları takip eden ve sürecin her daim içinde olan Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyorum. Sadece basına görüntü verip, ortadan kaybolan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız'a da özverisinden dolayı minnettarız!

Alanda bulunduğu kısa süre içerisinde "Yanan alanları imara açmayacağız" şeklinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı, konuyla ilgili cehaletini ortaya koymuş oldu. Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir. Hepimizin ortak hareket etmesini gerektiren böylesine bir hadisede bile, yangın bölgesine gelmeyip, sosyal medyada yaptığı yalan ve manipülasyon içeren paylaşımlarla süreci provoke etmeye çalışan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı da kutluyorum!