GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan alacağı kredi kentte tartışılmaya devam ediyor. Başkan Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmadığını savunmasına AK Parti Gene Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan tepki geldi.  

SOYER’İN VİDEOSUNU PAYLAŞTI  
AK Partili Dağ sosyal medya hesabından Başkan Soyer’in “Bir mütabakat hasıl oldu ama imzalanmış bir sözleşme de yok henüz. Hazine Bakanlığı’nın onay süreci ve garanti verme süreci devam ediyor, bu sonlanmış değil. El birliği ile çalışacağız, hızlı bir şekilde de Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz” sözlerini yer aldığı bir video paylaştı.  

KREDİ SÖZLEŞMESİ YOKTUR  
AK Partili Dağ konuyla ilgili, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuş herhangi bir uluslararası kredi sözleşmesi yoktur NOKTA. Sayın Soyer kendisini yalanladığı halde Sayın Kılıçdaroğlu aynı yalanı bugün de söyledi. Yine yalan ve bahanelere sığınarak beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar” dedi.