GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir radyo programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP’DE ÇOK ADAYLI, KAVGALI, GÜRÜLTÜ BİR KÜLTÜR OLUŞTU
AK Parti ve CHP’nin kongre takviminin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceği yönündeki soruya yanıt veren Dağ, “Partilerin bir kültürleri oluşur. İnsanların tabiatı olduğu gibi partilerin de kültürleri olabilir. CHP bir tabiat oluşturdu. Yıllardır çok adaylı, seçimli, kavgalı, gürültü öyle bir kültürü oluştu. Parti içerisinde demokrasi olarak mı değerlendirir yoksa parti içerisinde değerlendirilir onu düşünmek gerekiyor. Onun için İzmir’de bir kültür oluştu. Genel başkan tek adaylı dediği yerde birçok alt düzeyde, milletvekili, genel başkan yardımcıları olmaz, olamaz derler ve çok adaylı bir seçim olur.  Bizim kültürümüzde şimdi mümkün olduğunca kendi içerisinden istişare yapılır. Mevcut başkanlarının ilk olarak performans kriteri değerlendirilir.  İyi olabilir, ama daha iyi arkadaş görevi alacaktır. İstişare mekanizmasını çok genişlettiğini, doğru insanı bulduğunuzda insanlar başarılı oluyor. Bizim kongre sürecimiz diğer kongreler gibi yapılacaktır. Partimizde bugüne kadar uygulanan bir sistem” dedi.

KAMUOYUNDA ‘ŞU BELEDİYE BAŞKANI İYİ İŞ YAPMIŞ’ DİYE BİR ŞEY DUYMADIM
İzmir’deki belediye başkanlarının performanslarının değerlendirilmesi için henüz erken olduğunu belirten Dağ, geçen 7 aylık sürede kamuoyundan, ‘CHP’li şu belediye başkanımız çok iyi işler yapmış’ diye bir şey duymadım” dedi. Dağ, “İzmir’de siyasi partilerde bir değişim olmasa da belediye başkanlarında çok değişim oldu. Eski belediye başkanlarından bir ya da iki tane kaldı. Şuana kadar belediye başkanları içerisinde ses getiren ‘çok güzel yapıyor, ya da yapacak’ diye duyum kamuoyundan şuana kadar almadım. Bunu kendi açımdan demiyorum. Belki biraz siyasi olarak düşünebilirim. Kamuoyundan da böyle bir duyum almadım. Bekli de arkadaşlarımızın durumlarını değerlendirmek erken olabilir. Belediye başkanlarının içerisinde siyasette olmayan insanlar var. İş dünyası, bürokratlık yer almış olanlar var. Belediyeyi daha yeni tanımış. Bu açıdan değerlendirmek için zamana ihtiyaç olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

İCRAATLA İLGİLİ BİR ŞEY DUYMADIK
Torbalı Belediyesi Başkanı İsmail Uygur’un bazı bürokratların kardeş belediyelerde görevlendirilmesi iddiasıyla ilgili Dağ, “Yerel seçimlerden sonra böyle durumlarla karşılaştık. İki belediye anlaştığından geçerli olan bir durum. Belki de bakanlıklarla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla görüşüp onay müessesesi olay getirilebilir. Belediye Başkanı ile ilgili 7 aylık süreçte icraat konusunda iyi bir şey  duymadık ama çok fazla personel çıkardı.  Oğlunu genel müdür yaptı...” Diğer taraftan Karaburun benzer şey yaptı" dedi.

‘İŞTEN ÇIKARILMASINA SEBEP OLDU  
AK Partili Dağ,  Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy’un 31 Mart yerel seçimlerinde rakibi olan Durmaz Bayraktar’ın kardeşini çalıştığı yerden kovdurduğunu iddia etti. Dağ, “Menemen’de daha farklı hadiseler yaşanıyor. Menemen Belediye Başkanı, bizim belediye başkanı adayımızın kardeşini 16-17 yıldır muhasebecilik yaptığı özel sektör işyerinden işten çıkarılmasına sebep oldu. Bunlar vicdanları yaralayan işler. Biz belediye başkanına şehr-i emin diyorsak, şehr-i emin olarak kalması geriyor. Yoksa emin olmaz” dedi.