GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Dağ, ülke gündemini uzun süredir meşgul eden ekonomi alanında konuşarak, 2023'e girerken olumlu gelişmeler yaşanacağını, ekonomistlerin görüşünün de bu doğrultuda olduğunu kaydetti. Dağ, "Ekonomik durum sandıkta AK Parti'yi vurur" iddialarına yanıt vererek, "Böyle bir durum söz konusu değil. Önümüzdeki sene bu dönemde seçimlerin lideri AK Parti olacak, Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. Milletimiz bizim mevcut meseleleri çözme noktasında nasıl bir irade ortaya koyduğumuzu biliyor. Ekonominin alt kalemlerine bakarsak; istihdam, ihracat, turizmde ilerleme var. Muhalefetin beklediği gibi seçmen reaksiyonu söz konusu değil, sahadayız, esnaf, çiftçi, vatandaşla konuşuyoruz, ben 11 yıldır aynı bölgenin milletvekiliyim. Ben sahayı test etme imkanına sahibim. Eğer gittiğiniz yerde seçmen size hayırlı olsun diyerek söz söylemiyorsa korkun, seçmen size şikayetini dile getiriyorsa derdi ile alakalı bir şey istiyorsa seçmen sizden çözüm noktasında hareket bekliyor. Terörle ilgili geçmişte bir gündem vardı, terörle ilgili gündem, patlayan bombalar yok, dış politika hamleleri, tahıl krizini Erdoğan'ın nasıl çözdüğünü görüyor milletimiz. Ekonomide sebeplerin ne olduğunu vatandaşımız bize söylüyor, yurtdışında, dünyada problem var, elinizden geleni yapıyorsunuz diyor" dedi.  

"ENERJİ FİYATLARI ARTMASAYDI CARİ FAZLAMIZ OLACAKTI"
Faiz politikası eleştirilerini de yanıtlayan Dağ, "Ben ekonomist değilim, 11 yıldır milletvekiliyim. 16 yıldır siyasetin içindeyim. Ekonomistler arasında 2 farklı görüş var bu konuda. Biz faiz politikasında geçen sene faizi düşürerek istihdamı önceledik. Yeni bir sorun önümüzde gözükmüyor. Rusya - Ukrayna savaşı,, Avrupa resesyonu, merkez bankası faiz artırımı gerçekleşti, önümüzdeki dönemde bu anlamda sorunumuz gözükmüyor. Cari dengeyi sağlamamız lazım, enerji fiyatları artmamış olsaydı  dengeyi sağlamıştık. Turizm geliri hariç dengeyi sağlamıştık. Turizm geliri de devreye girdiğinde cari fazlamış oluyordu. Turizm gelirleri bu sene tarihin en üst düzeyine oluşacak. Benim tahminimce 50 milyar doları geçecek. Bu tabi ki vatandaşın cebine yansıyacak" diye konuştu.  


"EYT SORUNU ÇÖZÜLECEK"
Hamza Dağ, "Muhalefet söylüyor AK Parti yapıyor" söyleminin hatırlatılması üzerine ise; "16. seçimimiz. Muhalefet popülist davranıyor ama biz bugüne kadar popülist davranmadık. Biz bu ülkenin ihtiyaçları neyse onu yapmalıyız diye baktık. Bence böyle bir algı yok, vatandaş Recep Tayyip Erdoğan'ın ne yaptığını biliyor, Erdoğan'ın gündeminde neler olduğunu vatandaş biliyor. EYT ilk defa konuşulmuyor, 2015'ten bugüne konuşuyoruz. 3600'ü 2023 seçimleri öncesi yapacağımızın sözünü vermiştik, KYK borçları öyle... ÖTV konusunda... Bunlar 2 saatte karar verilecek hususlar değil, hazırlığı var, çalışması var. Oradan bir sonuç almaya çalışırsanız, vatandaş kim yaptı kardeşim diye bakar. Biz ülkemizdeki sorunları, beklentileri biliyor, zamanı geldiğinde yapıyoruz. TOGG gibi vizyon projeleri yapıyoruz, bunu da CHP istemedi herhalde. Hatta CHP milletvekili bu konuda sizi yargılayacağız dedi. Doğalgazı da mı onlar istedi biz yaptık. Bizim ülkeye hizmet vizyonumuz ve heyecanımızda dağlar kadar fark var" dedi. Dağ, "2023 başına kadar EYT çözülecek, bir formül hayata geçmiş olacak" ifadelerini kullandı. Tahıl koridoru için CHP'den teşekkür gelmediğini anlatan Dağ, "Bizim aramızdaki fark siyasi değil ahlaki, bu konuda muhalefetin kelam etmemesi... Çok garip. Onlar yapsaydı biz teşekkür ederdik" diye konuştu.  


"BİR TEK SIĞINMACI DAHA ALMAMA POLİTİKAMIZ VAR"
"İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer 'sığınmacılara bakacağız' diyor, AK Parti de benzer bir şey söylüyor" sorusunu yanıtlayan Dağ, "Sığınmacı konusu bugünün gündemi değil, bugün daha hararetli tartışılıyor. Zaman zaman daha sonra yalanlansa da gündem oluşturma boyutu oluyor. 2011 Suriye iç savaşından bugüne sığınmacı gerçeği var, geçici barınma statüsü içinde 3 milyon 700 bin civarında insan var. Bakanlık sokak sokak nerede kim var biliyor. Bu konuda farklı açıklamalar var, Türkiye'de sığınmacı var, bu konuda politika ortaya konulmalı ve bizim bir politikamız var. Bir tane daha sığınmacı almama noktasında politikamız var. 911 kilometrelik sınırın 873 kilometresini duvarlarla çevirerek engelleme çalışması yapıyoruz. Aydınlatma gibi çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar gelmiş insanların güvenli bölgeye gidişiyle ilgili somut işler yapıyoruz. 500 bine yakın insan gitti, 1 milyon insan da gidecek, çalışmalar yapıyoruz. Muhalefet Esad ile görüşeceğiz diyor, Rusya, İran ile görüşüyorsunuz, kendi ülkesini yönetemeyen bir kişiyle ne şekilde görüşme yapacaksınız? Dolayısıyla muhalefetin bu sözünün altyapısı, realitesi yok. Biz rasyonel bir şey ortaya koyuyoruz. Gelir adaletsizliğinin sebebi Batı, bundan dolayı insanlar batıya göç ediyor" açıklamasında bulundu.  


"6'LI MASA GÜVEN VERMİYOR"
6'lı masaya yönelik de açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 6'lı masanın vatandaşa güven vermediğini kaydederek, "Hırsınız aklınızın önüne geçtiğinde hayatta da yanlış yapmaya başlarsınız, bu da sizi daha büyük yanlışlara götürür. Rasyonel bakıp, kendim için değil ülkem için ne doğru diye bakarsanız neyin doğru olduğunu görürsünüz" ifadelerini kullandı.