AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, rahatsızlığı nedeniyle Ege üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Yoğun Bakım Servisine kaldırılan Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı; 51., 52., 54. ve 55. Türkiye Hükûmetlerinde ise, devlet bakanı olan Işılay Saygın’ı ziyaret etti. Eski Bakan Saygın’ın yoğun bakımda olmasından dolayı bizzat kendisi ile görüşemeyen Bölünmez Çankırı, ailesi, sevenleri ve doktorlarından Eski Bakan Saygın’ın son durumu hakkında bilgi aldı. Öncelikle 60 yıldır yanından ayrılmayan aile dostu ve arkadaşı Güler Bulsu ile görüşen Bölünmez Çankırı, iyi niyetlerini ve dileklerini kendisine iletti.

TÜRK KADININA ROL MODEL OLDU
Saygın’ın yanından hiç ayrılmayan dostu Bulsu’dan Saygın ile ilgili anılarını dinleyen Bölünmez Çankırı, Eski Bakan Saygın’ın hem siyaset hem de ülke açısından müstesna bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti. Kendisine aktarılan anılarını ilgiyle dinleyen Bölünmez Çankırı, “Eski Bakanımız Işılay Saygın sadece İzmir için değil tüm Türkiye için çok önemli bir kadın şahsiyettir. Kendisi İzmir’de ve Türkiye’de yaptığı hizmetlerle toplumun sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Hiç kimseyi geri çevirmeyen kişiliği ve herkesin derdi ile dertlenen yapısı ile toplumun nazarında farklı bir yere sahiptir. Kendisinden sonra gelen Türk kadınlarına örnek rol model olan Eski Bakanımız Saygın’ı zor günlerde ziyaret ederek bir nebze de olsa moral vermek istedim. İnşallah sevenlerinin desteği, doktorlarının gayreti ve Allah’ın izniyle tekrar eski sağlığına kavuşacaktır” dedi.

Ailesi tarafından Eski Bakan Saygın için açılan hatıra defterine iyi niyetlerini ve duygularını da yazmayı ihmal etmeyen Bölünmez Çankırı, Eski Bakan Saygın’ın ağabeyleri Işık Saygın, Metin Saygın ve Yengesi Ayşe Saygın ile de bir süre sohbet etti. Yakınlarına da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bölünmez Çankırı daha sonra hastaneden ayrıldı.