Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, ikinci defa Koronavirüse yakalandı. Daha önce Kovid-19 geçirerek hastalığı ayakta atlatan 32 yaşındaki Girbiyanoğlu, Kovid – 19 Delta Varyantı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. İkinci defa Kovid’e yakalanan Başkan Selim Girbiyanoğlu 3 gündür hastanede tedavi görüyor. Öte yandan Selim Girbiyanoğlu’nun durumunun iyiye gittiği, hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.  

DELTA VARYANTI NEDİR ? 

Koronavirüs salgını ile mücadelede en büyük problemlerden biri de virüsün belli başlı ülkelerde geçirdiği mutasyonlar olmuştu. Kış mevsiminde ortaya çıkan İngiltere mutasyonunun bahar aylarında ortaya çıkan Hindistan varyantı salgınla mücadelede dengeleri değiştirdi. Hindistan'da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor. 

“BU VARYANT ÇOK DAHA FARKLI ÇALIŞIYOR” 

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Zoe Covid Semptom Grubu Başkanı Dr .Tim Spector, topladıkları verilere göre özellikle mayıs ayından bu yana klasik Covid-19 belirtilerine artık çok daha az rastladıklarını kaydetmişti. "Bu varyant daha farklı çalışıyor" diyen Dr Spector, belirtilerdeki bu değişiklik nedeniyle insanların Covid-19'dan şüphelenmeyip yalnızca grip olduklarını zannettikleri ve bu nedenle test ya da izolasyon seçeneklerini eleyip virüsü bulaştırmaya devam ettikleri düşüncesinde. Yaş gençleştikçe belirtilerin de daha hafif seyrettiğine dikkat çeken Dr Spector'a göre koku ve tat kaybı yine de belirtilerde üst sıralarda yer alıyor. Son edinilen veriler doğrultusunda ülkedeki Covid-19 vakalarının yüzde 90'ını Delta varyantından oluştuğu tahmin ediliyor. Delta varyantının daha önceki baskın varyant olan Alfa (Kent) varyantından yaklaşık yüzde 60 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor açıklamasında bulunmuştu.