GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  düzenlediği 9 Eylül kutlamaları ve Kültür Zirvesi’nde yapılan gösterileri eleştirdi.

ÖZÜMÜZE NE DENLİ UZAK DÜŞTÜKLERİ ORTADADIR
 Sürekli, “CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi; kutlama, anma ve tanıtımlarda işi zıvanadan çıkarmayı marifet saymaktadır! 9 Eylül zafer yürüyüşü kortejinin önünde palyaçoları, hokkabazları yürüten zihniyetleri, şimdi de 700 yıllık Mevlevi kültürünü kurban etmiştir. Adına ‘yeni kültür arayışı’ diyerek ortak değerlerimizi ve tarihimizi yerle yeksan eden bu yaklaşımları ile Mevlana’yı aslında hiç anlamadıkları, özümüze ne denli uzak düştükleri ortadadır. Öyle ki; İzmir’de sığındıkları hoşgörü zemini de bu marjinalliği kaldırmayacaktır” dedi.

İZMİR SİZİN MARJİNALLİĞİNİZİN DENEME TAHTASI DEĞİL
Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan da sosyal medyadan bir paylaşım geldi. Hızal, semazenin videosunu paylaşan Hızal, “ Yok artık. CHP'nin Mesnevi programı! İzmir sizin marjinalliğinizin deneme tahtası değil! Toplumun değer yargılarına İzmir'de savaş açtınız. Bu savaşı kazanamayacaksınız!