GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan Üçyol İstasyonu- Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek Buca Metrosu’nun yapım ihalesi sürecinde ihale kararı açıklandı.

İHALEYİ GÜLERMAK ALDI  

İki aşamadan oluşan ihalenin birinci 13 firma katılmış, ikinci aşamada ise yeterli kriterleri taşıyan 8 firmadan mali teklifler istenmişti. Yapılan değerlendirme sonucu ihalede en düşük bedeli NUROL İnşaat ve Ticaret A. Ş. 3 milyar 392 milyon 950 bin 495 TL 64 lira ile verdi. İhale Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nca  (EBRD) tarafından görevlendirilen bilirkişi incelemesinden de geçen rapor doğrultusunda esaslı ölçüde ihale koşullarını sağlayıp , 3 milyar 921 milyon 408 bin TL teklif veren  Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş’ye verildi.

NEDEN İKİNCİ FİRMAYA VERİLDİ
Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan açıklama geldi. Hızal, “Buca Metrosu ihalesi İzmir için büyük bir kayıpla sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro işini 525 milyon lira zararla ihaledeki ikinci firmaya teslim etti. İzmir büyük bir zarardadır. Kamuda şeffaflık ilkesi gereğince, bu tercihin nedeni İzmirliye açıklanmalıdır!” diye konuştu.