GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de kongre heyecanı yaşanıyor. 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nda yapılacak kongreye yaklaşık 7 bin partilinin katılması bekleniyor.

ERDOĞAN DA GELİYOR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrede vereceği mesajlar şimdiden merak konusu…Öte yandan kongrede mevcut İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tek aday olacak.

SALON AFİŞLERLE SÜSLENDİ
Salonda ‘Umudumuz var yarınlarda, bu dava yükselecek AK Kadınlarla’, “Reis’e AK Kadınlardan selam olsun. 2023’de rekor sözümüz olsun”, ‘Cehennem de olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönmek bilmez yürürüz’, ‘Sevemez kimse seni bizim sevdiğimiz kadar’, ‘Aşk biterse yorulur insan, yorulmayacağız toprağa kadar’, “İzmir senin uğurun. Sen İzmir’in gururusun” yazılı afişlerin asıldı.

CUMHURBAŞKANININ PROGRAMI

Erdoğan, kongrenin ardından Bayraklı’da 30 Ekim’de meydana gelen 6.9’luk depremde yıkılan deprem konutlarının temel atma törenine katılacak. Tören saat 16.00’da gerçekleşecek. Erdoğan daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi' konulu konferansa katılacak.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ 
Kongreye katılacak protokol, delege ve basın mensuplarına bir gün önceden Kovid-19 testi yapıldı. Salona 3 ayrı noktada giriş yapılırken basın mensupları güvenlik güçleri tarafından sıkı bir arama işleminden geçirdi.

DİVAN BAŞKANI BAYBATUR OLDU
İl Kongresinde Divan Başkanlığı görevine Manisa Milletvekili Murat Baybatur seçildi. Divan Başkan Yardımcısı MKYK üyesi Kütahya Ahmet Tan olurken; katip üye görevini Kahraman Maraş Ahmet Özdemir, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Gizem Akyüz üstlendi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Baybatur, “Demokratik hayatımızın en güzel şölenlerinden biri olan 7. Olağan kongremizi çok kıymetli Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle coşkuyla, güzelliklerle gerçekleştireceğiz. Demokratik hayatımızın en güzide kurumları siyasi partilerimizdir. Siyasi partilerin kendisini topladığı ve enerji yenilediği olağan kongreler siyasi partilerimizin bayram günleridir. Bu kapsamda Türkiye için ‘İnandığın Yolda Yürü’ diyerek başlattığımız kongremizi partimize yaraşır bir şekilde gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Bugüne kadar partimize emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, yeni dönemde görev üstlenecek arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum” dedi.