GÜNDEME BAKIŞ -  AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya genel kurul kürsüsünde yaptığı konuşma ses getirdi. HDP’yi PKK’yı terör örgütü olarak görmemekle eleştiren Kaya’nın sözleri başta AK Partili vekiller olmak üzere muhalefet milletvekilleri tarafından alkış aldı.

'PKK İÇİN KÜRT YOK'
Kaya, “PKK İçin kendisi gibi düşünmeyen Kürt yok. PKK’nın aslında Kürt diye bir derdi yok. Terör örgütü, ‘Eğer ki siz PKK’nın düşündüğü gibi düşünmezseniz Tahir Elçi gibi sizi katlederim’ diyor. PKK için kadın erkek yaşlı bebek yoktur varsa yoksa kan vardır. Kadın hakları konusunda sözleriniz var. Kürt çocuklarını eğitmek için bölgeye giden ve şehit olan kadın öğretmenler için bir bu çatı altında tek bir söz ettiniz mi? Edemezsiniz! Bu duruşunuz sizin iki yüzlü tavrınız altını çizdiğimiz nokta. Nefret diliyle çözüm bulamazsınız” dedi.

NE ZAMAN LANETLERSENİZ..
AK Partili Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtseveriz diyorsunuz. Yurt sever yurduyla özdeşleşmek demektir. Yurdumuzu bölmek isteyen kendisi gibi düşünmeyen herkesi katleden hain örgüte terör örgütü bile demiyorsunuz. Siz ne zaman PKK terör örgütü’ deyip bu çatı altında lanetlerseniz sizin sözlerinizi o zaman dikkate alırız”