GÜNDEME BAKIŞ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" AK Parti İzmir Başkanlığında uygulanmaya başladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuru onaylandı.

İL BİNASINDA ALT YAPIMIZI OLUŞTURDUK
Belgeyi almak için il binasında gerekli altyapıyı kurduklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, “AK Parti Genel merkezimizin tavsiyesi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz bir proje. Günümüzde çevre hassasiyeti ön planda yer alıyor. Bu atık yönetimiyle başlıyor. Atık yönetiminin temelinde atıkların gruplandırılması ve geri dönüşüme uygun bir şekilde saklanması yatıyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında fiziki ortamı oluşturduk. Bölgemizde bulunan geri dönüşüm firmasıyla anlaşıp planlı bir çalışma gerçekleştirdik. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza müracaatta bulunarak ‘sıfır atık’ belgesi aldık.  AK Parti İzmir artık sıfır atık belgeli kurum haline geldi” dedi.  

PROJEYİ TABANA YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Projeyi genişletmek için çalışmalarını sürdüklerini kaydeden Doğan, “Toplumumuzu bu konuya yönlendirme konusunda başka çalışmalarımız olacak. Sosyal projeler, eğitimler verilebilecek. Teşkilatımızda çok sayıda bu konulara duyarlı mimarımız, çevre mühendisimiz bulunuyor. Onlarla iş birliği halinde bu konuyu daha tabana yaymaya çalışacağız. Bu konunun çok detaylı ilgili çalışmalar bulunuyor. Daha da ilerisi çöplerden elektrik üretme projeleri var. Bununla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeleri yakından takip ediyor. Biz de AK Parti İzmir’de bu projeyi başlatarak, ilerleyen dönemlerin en büyük problemlerinden olacak çevre atık sorununa yönelik bir farkındalık oluşturup adım atmış olduk” diye konuştu.