Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de kongre heyecanı başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin seçimle iş başına geleceği il kongresi 22 Şubat Pazartesi günü Halkapınar Spor Salonu’nda yapılacak. Son dakika değişikliği olmazsa kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

SÜREKLİ İLE YOLA DEVAM

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in geçtiğimiz hafta İl Başkanı Sürekli’yi arayarak, “Listeni hazırla” dediği öğrenilirken Sürekli’nin hazırlıklara başladığı öğrenildi.

VEKİLLERLE GÖRÜŞECEK

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, önümüzdeki haftadan itibaren listesini şekillendirmek için çalışmalara başlayacak, ilk olarak milletvekilleri ile görüşecek düşüncelerini alacak. Daha sonra ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek listesine son şeklini verecek.

YENİLENME OLACAK

GÜNDEME BAKIŞ’ın AK Parti kulislerinden edindiği bilgiye göre; Sürekli’nin 50 kişilik ana kademe yönetiminin en az yüzde 60-70 oranında yenilenecek.

TADİLAT VAR, YETİŞECEK

Öte yandan kongrenin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu’nun 30 Ekim’de meydana gelen İzmir depreminde hasar aldığı, kongreye kadar salondaki tadilat işlemlerinin tamamlanacağı ifade edildi.

DEPREMDE İZMİR’E GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 30 Ekim İzmir depreminin hemen ardından İzmir’e gelmiş ve gelişmeleri yerinde takip etmişti. Erdoğan geçtiğimiz Şubat ayında da İzmir’e gelmişti.

SEÇİMLE İŞ BAŞINA GELEN 6. İL BAŞKANI OLACAK

AK Parti ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, milletvekilli yapan Sürekli seçimle gelen 6. İl başkanı olacak. Daha önce Ali Aşlık, Ömür Kabak, Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, Aydın Şengül kongrede il başkanı seçilmişti.