Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) – İzmir’de AK Parti belediye başkan adaylarını belirlemeden önce ince eleyip sık dokuyor! AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, geçtiğimiz ay başlayan ve yaklaşık 15 gün süren geniş katılımlı bir anket yaptırdı. Ayrıca Şengül, ilçe ilçe gezerek parti teşkilatlarına, “Kimi aday görmek istiyorsunuz?” diye sordu. Tüm bu veriler tek bir yerde toplandı. AK Parti Genel Merkezi önümüzdeki günlerde ilçelerde bir anket yaptıracağı ve burada ankete katılanlara isim sorulacağı belirtildi.

O İSİMLERLE YOLA DEVAM
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; AK Parti İzmir’de Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’le yola devam edecek. Selçuk’ta Zeynel Bakıcı’nın yerine AK Parti Selçuk eski İlçe Başkanı Osman Başterzi aday gösterilecek. Torbalı için çalışmalar sürerken mevcut Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

4 İLÇE BAŞKANI İSTİFA EDECEK VE...
1 Kasım’da aday adayı başvurularının başlayacağı AK Parti’de Bayındır, Bergama, Beydağ ve Balçova ilçe başkanlarının görevlerinden istifa ederek partilerinin belediyle başkan adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.  

BORNOVA’DA “AĞIR” REKABET
AK Parti’de Bornova için; Çamdibi Esnaf Odası Başkanı Reşat Gentürk, AK Parti Bornova Belediye Meclis Üyesi Hasan Ali Karaman, partinin 2014’te belediye başkan adayı olan, AK Parti eski Milletvekili İlhan Kaya, İl SKM Başkanı, eski Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ender Öztürk’ün isimleri geçiyor.  

BAYRAKLI’DA 3 İSİM ÖNE ÇIKTI
AK Parti Bayraklı’da belediye başkan adaylığı için görünürde olmayan büyük bir mücadele yaşanıyor. AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal’ın genel merkezden “olur” aldıktan sonra belediye başkan aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a yakın siyaset yapan Hızal’ın ikili ilişkilerinin iyi olması onu avantajlı kılıyor. Bayraklı Belediye AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir’in ismi de başkan adaylığı için konuşuluyor. Yıllardır Bayraklı’da siyaset yapan Aydemir’in özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerinin üst seviyede olduğu ve tanınırlığının yüksek olması nedeniyle tercih edilebileceği belirtiliyor.  AK Parti’nin emektar isimlerinden, eski Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli’nin ismi de Bayraklı için geçiyor. Bu isimlerin yanı sıra eski İlçe Başkanı Ali Aslan ve Hakkı Atilla’nın da şansının olduğu ifade ediliyor.

ŞEBOY ÖZTEKİN DİYOR, ARSLAN ÖNDE GİDİYOR
Buca’da ise İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın adı önplanda. Arslan’ın aday adaylığı için görevinden istifa edeceği öğrenildi. Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan, belediye meclis üyesi Adnan Öztekin’i desteklediği belirtildi. Eski İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, eski Milletvekili Rıfat Sait ve Mehmet Girgin’in isimleri parti kulislerinde konuşuluyor.    

 

KARABAĞLAR’DA YOĞUN KULİS
AK Parti’nin Karabağlar’da kimi aday göstereceği ise oldukça merak konusu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili  Bilal Doğan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç adaylık için çalışmalara başlarken, eski Milletvekili Necip Kalkan ve iş insanı İbrahim Bengi’nin kulislerde ismi sıkça dile getiriliyor.  

GAZİEMİR’DE 3 İSİM
AK Parti’nin 2009’de seçimleri CHP’ye kaybettiği Gaziemir’de parti içerisinde büyük bir mücadele yaşanıyor. Uzun yıllardır Gaziemir’de siyaset yapan, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’ın aday adaylığı için görevinden ayrılacağı öğrenildi. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a yakın siyaset yapan Deniz Doğan ve Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar’ın adaylık için nabız yokladığı ifade edildi.

BADEM NE YAPACAK?
AK Parti’nin iktidar olduğu Ödemiş’te Belediye Başkanı Mahmut Badem’in nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu. Sağlık sorunları olan Badem’in yola devam edip etmeyeceğine önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi. Badem “yokum” derse eski Belediye Başkanı Münir Bezmez ve Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş’in ismi başkanlık için geçiyor.

Balçova’da ilçe başkanı Evrim Özen, Karaburun’da ise Mordoğan eski İlçe Başkanı Ferhan Eroğlu, Dikili’de Çandarlı eski Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’in adaylık için isimleri konuşuluyor.