GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’den ilginç bir olay yaşandı. Bazı camilerden Çav Bella şarkısı çaldı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; İzmir İl Müftülüğü’nün sistemine girilerek bu şarkı çalındı. Müftülük konuyla ilgili inceleme başlattı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ
Bazı eski CHP yöneticilerinin o ana görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşmasına AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iki gün önce bir demecinizde Çav Bella benimle özdeşleşti demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı? Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir” dedi.

KAYA’DAN DA TEPKİ
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in twitter paylaşımını paylaştı. Kaya, “Daha iki gün önce malum marşın kendisiyle özdeşleştiğini ifade eden CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer partisinin bir yöneticisi tarafından yapılan bu saygısızca paylaşımları da sahipleniyor mu? Bunu da kendinizle özdeşleştiriyor musunuz, merak ediyoruz” dedi.

SÜREKLİ DE SERT ÇIKTI
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “Bu mübarek günlerde, bir kez daha milletin inancına, ibadethanesine ve vicdanına yapılan bu saldırı; ‘bölücü’, ‘kışkırtıcı’ ve savundukları değerlerle çelişen, çürümüş  bir zihniyetin yansımasıdır. Bu ezanı, bu salaları susturmaya kimsenin gücü yetmez! Hangi elden gelirse gelsin, kim bu hadsizlikle övünürse övünsün; İzmir halkı karşılığını misliyle verecek; sahte özgürlük nidaları atanlara haddini bildirecektir” dedi.

BU ESER SENİN
AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Eyyüp Kadir İnan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aşama aşama bu marşı kentin gündemine soktu. CHP İzmir Gençlik Kolları aşama aşama grup yoruma selam durdu. Şimdi bir CHP’li Kadın büyük bir seviyesizlikle ve beğeniyle bu floodu paylaşıyor. Bu netice senin Soyer. Esefle, şiddetle kınıyoruz!” dedi.