Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Konak Meydanı'nda dev iftar buluşması gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı AK Parti İzmir teşkilatı aynı zamanda iftar buluşmasında, Ramazan Bayramı bayramlaşma törenini de gerçekleştirdi. Buluşmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, Mahmut Atilla Kaya, Alpay Özalan, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AK Parti'nin 103 yaşındaki üyesi Mustafa Kublay ve çok sayıda partili katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da 81 ilin eş zamanlı düzenlenen bayramlaşma merasimine video konferansla bağlanarak, teşkilatıyla bayramlaştı.

SÜREKLİ: "SOSYAL YARDIMLARDA REKOR KIRDIK"
İftar programının açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir'de tarihi bir gün yaşıyoruz, hepinize teşekkür ediyorum. Konak Meydanını doldurduk, bu muhteşem günü birlikte huzurla yaşayalım. 1 aydır arkadaşlarımız çalışıyor, büyük bir organizasyon var. Pandemide sizlerden ayrı kaldık, pandemi şartlarında birbirimize hasret kaldık ama hasret bitti. Bu yıl Ramazan'ı doya doya yaşadık. Muhteşem bir Ramazan oldu. Allah bizi bayrama kavuştursun. Tüm zamanların rekorunu kırdık, il ve ilçe teşkilatları AK Partili belediyeler rekor kırdı sosyal yardımda, bütün evlere destek olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

PAKDEMİRLİ: "BAKANKEN ÇALIŞTIK ÜYEYKEN DE ÇALIŞIYORUZ"
Önceki Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Siyaset hizmet için yapılır, makamlar için yapılmaz. Üyeyken çalıştık, Bakanken çalıştık, üyeyken çalışmaya devam edeceğiz. Bakanlık hizmet nöbetidir, biz bayrağı devrettik ama milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz uzun, hedeflerimiz çok. İzmir'imiz sadece Ege'nin değil dünyanın da incisi ama yerel yönetimlerde bin gün geçti ama İzmir hala hak ettiği hizmeti alamıyor. Keşke İzmir daha iyi hizmet alsa, inşallah 2023'ten itibaren İzmir'imiz Ak belediyecilik hizmetiyle taçlanacak. Bir travma, deprem geçirdik. Yaraların sarılmasında hızlı bir şekilde gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ülkenin durumu, Türkiye'nin 4 bir yanında ciddi problemeler var, Rusya Ukrayna arasındaki problem meydana gelmekte. Pandeminin etkileri yeni geçmeye başladı, ekonomiye etkileri oldu. Muhalefetten birleşme siyaseti beklerdik, ayrıştırma siyaseti geldi. Koalisyonlardan ülkemiz çok çekmiştir, bu ülkenin koalisyonlara müsade etmeceğini biliyoruz, arzu ediyoruz. Ekonomide bazı problemler yaşladık ama AK Parti ülkeyi 20 yıldır mükemmele yakın idare etti. Bugün ufak problemler nedeniyle Erdoğan'ın liderliğinden vazgeçecek değiliz. Türkiye artık oyun oynanan değil oyun kuran memleket haline gelmiştir. Yıkılmaz vesayet sistemlerini yıkıp milleti hakim kıldık. Ülkemiz artık eski Türkiye değil, Türkiye artık hakikaten konuştuğunda dediği yapılan, masaya oturduğunda dediğini kabul ettrien ülke haline gelmiştir. Gençlerimize bunu anlatmalıyız, sorunların küresel problemlerden kaynaklandığını anlatmalıyız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm zorlukların üstesinden geliyor olacağız. Yorulmadan kapı kapı dolaşarak 2023, 2024 ve 2028'e emin adımlarla yürüyor olacağız" ifadelerini kullandı.

OSMANAĞAOĞLU: "BU BİRLİKTELİK TÜRK MİLLETİNİN EMANETİ"

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "İzmir ruhunu yaşayan, kapleri ülke sevdalısı sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Ankara'dan buraya gelmeden Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettim, size selam ve muhabbetlerini iletiyorum. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesi, bu birlikteliği önemsiyoruz. Liderimiz Devlet Bahçeli ve  Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretiyle kök salan Cumhur İttifakı Türk İslam dünyası için de umut olmuştur. Bizi ayırmak isteyenlere en güçlü cevap bayramın anlamını idrak ederek yaşamak olacaktır. Bu birliktelik Türk Milletinin eseri ve emanetidir. Allah hiçbirimizi emanete ihanet edenlerden etmesin" diye konuştu.

YILDIRIM: "MUHTEŞEM BİR MANZARA
AK Parti Genel Başkanvekili, Son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da iftar ve bayramlaşma programına telefonla bağlanarak, "Meydanlar doldu taştı. Türkiye'nin 4 bir yanında buluşma gerçekleştiyoruz. Cumhurbaşkanımızın sesini duyduk, birlikte iftarımızı açtık. Şimdi sizi görüyorum muhteşem bir manzara. Her gönüle dokunduk. Pandemi nedeniyle bir araya gelmeye hasret kalmışız, bugün hasreti gideriyoruz. Bu meydanın böyle olmasında İl Başkanı olarak senin ve bütün teşkilatının çok büyük emeği var. Bu gayretleriniz için teşekkür ediyorum. İzmirlilerin mübarek Ramazan Bayramını canı gönülden tebrik ediyorum" dedi. Sürekli ise, İzmir tarihi bir gün yaşadı bugün" yanıtını vererek Yıldırım'a bağlantı için teşekkür etti.

DAĞ, "1 AYDA 5 MİLYON HANEYE GİRDİK"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Çok güzel bir mesaj verdik bugün 2 yıl oldu Pandemi başlayalı, çok özlemişiz bir arada iftar yapmayı. Genciyle, yaşlısıyla, zenginiyle, fakiriyle aile sofrasında, AK Parti aile sofrasında bir arada olmayı çok özlemişiz. İzmir'in her tarafından gelen güzel insanlar. Ramazan gerçekten çok güzel, verimli geçti. 2 yıldır özlemişiz bu tabloyu, iftarından sahuruna, gündüz programlarına neredeyse her haneye giren arı gibi çalışan bir teşkilat gördük. Türkiye'nin her yerinde AK Parti teşkilatları 5 milyon eve girdi, 1 ayda tam 5 milyon hanenin kapısını çaldı, sofrasına oturdu. Bu 1 ayda ciddi bir rakam Türkiye'de 24 milyon hane var, 1 ayda dörtte birine giren teşkilattan bahsediyoruz, bu hızı 1 sene boyunca devam ettirecek, 16. zafere hazır mıyız AK Parti teşkilatı. İftar sofrasında çok uzun konuşmak uygun olmuyor. Ben Allah'ın izni ile buraya kadar arı gibi çalışan her kardeşimi tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.