GÜNDEME BAKIŞ –  (ÖZEL HABER) Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem Bayraklı’yı buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Acil, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 58'e ulaştı. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66 binamız var” açıklamasında bulundu.

BİR NOKTADAKİ TÜM BİNALAR AĞIR HASARLI

Gündeme Bakış, ilginç bir noktayı ortaya çıkardı. Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 288, 288/6, 288/8, 288/7 sokaklardaki çok sayıda eski apartman “ağır” hasarlı.

İMAR BARIŞINDAN YARARLANILMIŞ

Bu bölgedeki depremden en çok Sezen Sitesi etkilendi. Birçok apartmanı içerisinde barındıran ve tamamı 1999 yılından önce yapılan 160 daireleri Sezen Sitesinin oturma raporunun olmadığı, site sakinlerinin son imar barışından yararlandıkları öğrenildi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Evimiz yıkılacak sandık. Kendimizi nasıl dışarı attık bilmiyoruz. Her şey ortada. Koskoca sitede her yer çatlak, yarık. Burası aslında kooperatif olarak yapılacaktı. Sorunlar oldu. Yandaki binaların hepsi imar barışından yararlandı. Durum çok kötü” dedi.

BAYRAKLI'DA 34 BİN KAÇAK “BARIŞ’TAN YARARLANDI

İzmir'deki İmar Barışı başvurularının en yoğun olduğu ilçe yüzde 15.9’la Bornova oldu. Buca yüzde 10.9’la ikinci, Karabağlar ise yüzde 7.8’le üçüncü sırada yer aldı. Başvuruların yüzde 4.3'ü, yani yaklaşık 34 bin başvuru depremin en ağır hasar verdiği Bayraklı ilçesinde gerçekleşti. Ağır hasar alan bir başka ilçe olan Seferihisar’da ise yüzde 3 oranla yaklaşık 24 bin başvuru oldu.