Konya'da kadına yönelik erkek şiddetini engellemek isterken, Özgür Duran isimli saldırganın ölümüne sebep olan Kadir Şeker ile ilgili Adalet bakanı Abdulhamit Gül'den bir açıklama geldi. Gül, "Olay çok yeni, zaman tanımak lazım. Deliller doğrultusunda soruşturma yapılacak" dedi.

'Savcı verileri topluyor, soruşturmayı sürdürüyor' diye konuşan Gül, şu şekilde devam etti:

"Bu soruşturma neticesinde karar varılacak. Savcılık makamı kişilerin sadece aleyhine verileri toplayan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse Kadir suçludur diyemez. Ama ortada bir ceset var Cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafa mıdır, hukuka uygunluk sebebiyle ortada bir suç yok mudur. Bunların hepsi soruşturma aşaması sonrasında ortaya çıkacaktır."

NE OLMUŞTU?
Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'ye şiddet uyguladığını görmüş, olaya müdahale etmek isterken çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplanmıştı. Özgür Duran ölürken, Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanmıştı.