İddialara göre, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde önceki gün Armutlu Ortaokulu öğrencisi, T.A isimli öğretmenine sözlü tacizde bulundu. 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen öğrenci hakkında idare soruşturma başlattı.

AİLE, OKUL MÜDÜRÜNÜ TEHDİT ETTİ

Geçtiğimiz günlerde ders sırasında sözlü tacize uğrayan T.A isimli öğretmen, daha önce de aynı öğrenci tarafından sözlü tacize uğradığını öne sürdü. Öğretmen T.A olayın ardından idareye giderek durumu bildirdi. Ancak, öğrencinin ailesi, taciz olayının üzerinin örtülmesini istediği için okula giderek olayın savcılığa intikal ettirilmemesi  ve okulda disiplin soruşturması açılmasını engellemek için Armutlu Ortaokulu Müdürü M.G’ye tehditler savurduğu öne sürüldü. Okul Müdürü M.G geri adım atmayarak, öğrenci hakkında disiplin soruşturması açtı.
 
DARP EDİLDİ 

Öğretmen T.A’ya yapılan tacizi kabul etmeyip öğretmenini tacizden korumak isteyen okul müdürü, öğrenci ailesi ve yakınları tarafından makamı basılarak darp edildi. Olayın üzerine, Okul Müdürü M.G, gittiği hastaneden darp raporu alarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

SENDİKALARDAN ORTAK AÇIKLAMA

Gerçekleşen olayların ardından eğitim sendikalarından sert tepki geldi. Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenler bir araya gelerek okul önünde ortak bir basın açıklaması yaparak tacizi ve şiddeti kınadı. Açıklamada şu ifadelere değinildi:

“Ülkenin dört bir yanında her zaman duyduğumuz, okullarda öğretmenlere, hastanelerde doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarından biri de, dün bu okulumuzda gerçekleşmiştir. Okul müdürümüz  öğrenci yakınları tarafından odasında darp edilmiştir.

“ÖĞRETMEN KÖLE GİBİ GÖRÜLÜYOR”

Ülkenin Milli Eğitim Bakanı, valisi, kaymakamı tarafından öğrencilerinin gözü önünde azarlanan, sınıfından kovulan öğretmenler, okullarda ve sokaklarda da veliler ve öğrenciler tarafından dövülür hale gelmiştir.   
Öğretmenlere yönelik bu tür şiddetin sorumlusu, uyguladığı yanlış politikalarla en başta Milli Eğitim Bakanlığıdır. Öğretmeni eğitimci olarak değil, bakıcı gibi gören zihniyetin veli ve öğrencilere empoze  edilmesiyle, onların gözünde öğretmenler itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmen; veli ve öğrencilerin isteklerini, beklentilerini yerine getirmek zorunda olan bir köle gibi görülmeye başlanmıştır.

“YETKİLİLER HAREKETE GEÇSİN”

Okullarda yaşanan bu tür şiddetin önlenmesi için, gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Bu konuda başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlere yapılan şiddet eylemlerini bir kere daha kınıyor, başta okul müdürümüz olmak üzere, şiddete uğrayan tüm eğitim emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”